- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Familiile pasagerilor decedați în tragedia feroviară din Grecia primesc despăgubiri. Reprezentanții menționază că decizia „nu constituie în niciun fel o acceptare a răspunderii din partea companiei”

16 Mar, 15:34 • Lupu Alexandra
Compania privată care operează căile ferate în Grecia, Hellenic Train, a anunțat că va oferi despăgubiri pentru fiecare familie a persoanelor decedate în accidentul care a avut loc pe data de 28 februarie. Printre victime se află și un român.
Familiile pasagerilor decedați în tragedia feroviară din Grecia primesc despăgubiri. Reprezentanții menționază că decizia nu constituie în niciun fel o acceptare a răspunderii din partea companiei

Hellenic Train a confirmat că va despăgubi fiecare familie a celor 57 pasageri care au decedat în urma tragediei care a avut loc pe data de 28 februarie, așa cum susține ziare.com. Societatea privată care operează căile ferate din Grecia afirmă că decizia „nu constituie în niciun fel o acceptare a răspunderii din partea companiei”.

Familiile pasagerilor decedați în tragedia feroviară din Grecia sunt despăgubite

Compania privată care operează căile ferate din Grecia a confirmat că va despăgubi fiecare familie a celor 57 persoane care și-au pierdut viața în accidentul de tren care a avut loc pe data de 28 februarie 2023. Rudele vor primi o plată în avans, a cărei valoare este estimată la 42.000 euro.

Vezi și: MAE: Alertă de călătorie pentru românii care se află în Grecia sau au un concediu plănuit

Pe de altă parte, inclusiv pasagerii răniți vor primi ajutor financiar, între 5.000 și 10.000 euro, în funcție de durata de spitalizare și rănile pe care le-au suferit în urma tragediei feroviare. Reprezentanții societății Hellenic Train au ținut să precizeze că decizia prezentată „nu constituie în niciun fel o acceptare a răspunderii din partea companiei”.

La fel de bine, guvernul elen a anunțat pe parcursul săptămânii trecute că va despăgubi fiecare familie care a pierdut o persoană dragă în urma tragediei cu o pensie lunară de 1.600 euro, dar în același timp, datoriile la stat sunt eliminate. Catastrofa s-a produs pe data de 28 februarie 2023, pe parcursul nopții, atunci când un tren de pasageri a intrat în coliziune frontală cu unul de marfă. 57 persoane și-au pierdut viața, majoritatea fiind studenți.

Familiile pasagerilor decedați în tragedia feroviară din Grecia sunt despăgubite
Familiile pasagerilor decedați în tragedia feroviară din Grecia sunt despăgubite

Printre victimele care au murit în  urma tragediei se afla și un român, în vârstă de 34 ani. Mătușa lui Ionuț povestește că tânărul se întorcea la Salonic din Atena, acolo unde s-a deplasat pentru a da examenul auto pentru obținerea permisului.

„În ziua accidentului, tragicul accident, fusese la Atena să dea sala. Mi-a trimis mesaj, ”mamă, am luat sala”. L-am sunat și am vorbit cu el, era tare fericit. Luase sala 30 din 30. Era deștept. Înainte de trenul ăsta mai era un tren și nu găsise loc în trenul ăla. Deci ghinionul! S-a dus în gară să cumpere bilet și nu mai erau locuri în trenul ăla, înainte de ăsta”, declară mătușa lui Ionuț.

”Un copil cu bun simț, cu bucurie. El lucra acolo, am înțeles, la tunele, în construcții. Făcea gropi de apă. Lucra foarte mult. Șeful de echipă, vă spun sincer, e distrus, după el. Vorbea cu o fată din Hațeg. Urmă, de Paște, să vină cu mașina în România și mai avea de gând să mai stea anul ăsta în Grecia, să se retragă către România, să-și formeze o familie”, completează Gina Todor.

Citește și: Exporturile din Grecia, nivel record în România. Care sunt investițiile grecești