- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Ceapa ajunge să fie mai scumpă decât carnea! Criza alimentară își spune cuvântul

24 Feb, 19:10 • Lupu Alexandra
Criza își spune cuvântul! Pe piața din Filipine, ceapa a ajuns să fie mai scumpă decât carnea. Alimentația este pusă în pericol la nivel mondial, iar autoritățile sunt în alertă.
Ceapa ajunge să fie mai scumpă decât carnea! Criza alimentară își spune cuvântul

Criza alimentară este un nou motiv de îngrijorare pentru societate. Prețurile la ceapă sunt unele explozive în piața din Filipine, susține agro-tv.ro.

Populația este îngrijorată. Ceapa se regăsește în piața din Filipine la un preț mai mare decât carnea de vită. Criza acestui ingredient devine una din ce în ce mai mare, iar alimentația este pusă în pericol la nivel mondial.

Ceapa, mai scumpă decât carnea de vită

Lalaine Basa obișnuia să cumpere regulat cel puțin 1 kilogram de ceapă de fiecare dată când voia să facă pachețelele de primăvară, pe care le oferă în diferite meniuri în cadrul firmei de catering pe care o deține. Odată cu aceste scumpiri, persoana menționată a decis să schimbe întreaga modalitate de preparare, motiv pentru care, cantitatea de ceapă folosită este redusă la jumătate de kilogram.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Ceapă de Buzău și cârnați de Pleșcoi pe autostrada Moldovei! Campanie pentru amenajarea unei piețe în spațiul de servicii de pe A7

Situația este una îngrijorătoare pentru societate. O mamă cu trei copii, care locuiește la peste 12.000 de kilometri, în capitala Marocului, refuză să mai cumpere ceapă și să mai folosească acest aliment în rețete. Aceasta a afirmat că a renunțat inclusiv la tomate, din același motiv: prețurile sunt unele explozive.

ceapa
ceapa

Informațiile prezentate ne arată că un ingredient vital pentru populație este pus în pericol. Explozia prețurilor este cea care a determinat mai multe țări să ia măsuri, drept urmare, Turcia, Marocul și Kazahstanul au oprit exporturile. În tot acest timp, autoritățile din Filipine investighează posibilele carteluri.

Situația este una îngrijorătoare în mai multe state. Achizițiile la anumite fructe și legume au fost raționalizate, urmare a recoltelor mici care au fost înregistrate. Restricțiile pentru ceapă, morcovi, tomate sau cartofi au un impact la nivel mondial, astfel, sunt ridicate mai multe probleme în securitatea alimentară.

„Doar o cantitate suficientă de calorii nu este de ajuns. O dietă de calitate este o legătură vitală între securitatea alimentară şi nutriţie. O dietă de calitate slabă poate duce la diferite forme de malnutriţie”, menționează economistul șef la Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, Cindy Holleman.

Citește și: Guvernul, soluții pentru a reduce prețul alimentelor. Firmele ar putea fi obligate să achite un adaos comercial plafonat