- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cozi uriașe la intrarea în Grecia. Turiștii așteaptă chiar și 9 ore pentru a trece granița

16 Jun, 19:19 • Lupu Alexandra
Turiștii sunt revoltați. Petrec chiar și 9 ore la punctele de trecere a frontierei spre Grecia. Sute de mesaje au apărut pe rețelele sociale.
Cozi uriașe la intrarea în Grecia. Turiștii așteaptă chiar și 9 ore pentru a trece granița

Turiștii români și bulgari sunt revoltați! S-au format cozi uriașe la intrarea în Grecia, informează antena3.ro. Oamenii ajung să stea chiar și 9 ore la punctele de trecere a frontierei spre Grecia, așteptând să treacă granița.

Cozi infernale la intrarea în Grecia

Haos la granițe! Turiștii români și bulgari așteaptă chiar și 9 ore la punctele de trecere a frontierei spre Grecia, așteptând să treacă granița. Oamenii sunt extrem de furioși și spun revoltați că aceste cozi afectează turismul.

Președintele Camerei de Comerţ al Greciei de Nord, Kostas Georgakos, a declarat că există o problemă în această direcție, iar soluția cea mai potrivită pentru buna funcționare a punctelor de trecere se referă la îmbunătățirea numărului personalului angajat, care se pare că nu este suficient de mare la această oră. În acest fel, nici răbdarea turiștilor care vor să treacă granița nu va mai fi pusă la încercare.

Citește și: Motivul pentru care românii aleg Bulgaria! Cât mai costă un minivacanță all inclusiv în țara vecină

Turismul cu mașina în Grecia este foarte obișnuit. Kostas Georgakos avertizează că o astfel de situație îi poate determina pe turiști să aleagă o altă destinație pentru vacanțele viitoare.

Cele mai afectate locații vor fi Halkidi, Salonic și nordul Greciei, pentru că turiștii se vor orienta către Turcia, Muntenegru sau sudul Greciei. Președintele Camerei de Comerţ al Greciei de Nord declară că este normal ca oamenii să fie nervoși, având în vedere că așteaptă de la 2 până la 9 ore.

Graniță Grecia
Graniță Grecia

„Ei scriu «rușine», «rușine», «inacceptabil» în postări, în comentariile de pe paginile turistice și chiar în recenzii”, a declarat Georgakos, informează adevarul.ro.

„Este logic să fie furioși și să aleagă altă destinație la următoarea călătorie.

Singurii care nu vor fi afectați vor fi turiștii din Balcani cu o situație economică mai proastă, care nu cheltuiesc sume apreciabile, deoarece mulți vin cu provizii de mâncare din propria țară, dar atunci va fi prea târziu să ne plângem”, precizează Georgakos.

Grecia s-a clasat pe locul 2 în 2023 și în 2022 în clasamentul „Blue Flag”, cu peste 600 de plaje, 6 bărci turistice și 18 porturi de agrement. Regiunea cu cele mai multe plaje este Halkidiki, mai exact, 94 la număr. Turiștii din Attica au la dispoziție 18 plaje unde se pot relaxa în condiții de lux.

Te-ar putea interesa și: Top 10 reguli neobișnuite de care turiștii trebuie să țină cont atunci când merg în vacanță în Grecia. Ce trebuie să faci ca să nu te alegi cu o amendă