- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Donald Trump, gata să dea lovitura cu rețeaua sa socială. Truth Social i-ar putea aduce peste 3 miliarde fostului președinte

22 Mar, 22:38 • Adrian Popovici
Donald Trump a reușit să finalizeze fuziunea care îi va permite să pună Truth Social, rețeaua sa socială, pe bursă. Analiștii estimează că fostul președinte ar putea obține peste 3 miliarde de dolari din participația pe care o deține acum.
Donald Trump, gata să dea lovitura cu rețeaua sa socială. Truth Social i-ar putea aduce peste 3 miliarde fostului președinte

Investitorii au aprobat vineri planurile de a scoate la bursă platforma de socializare a lui Donald Trump, Truth Social, ceea ar putea să îi aducă fostului președinte, teoretic, peste3 miliarde de dolari, transmite The Guardian.

Trump Media & Technology, firma care se află în spatele micuței sale rețele de socializare Truth Social, a luptat ani de zile pentru a ajunge pe piața bursieră prin intermediul unei așa-numite fuziuni „cu cec în alb” cu o companie fantomă. A reușit în cele din urmă vineri dimineață, în urma unui vot al acționarilor de la Digital World Acquisition.

În timp ce Trump Media s-a zbătut de la lansarea mediocră a Truth Social, generând vânzări de doar aproximativ 5 milioane de dolari din 2021, susținătorii lui Trump s-au unit pentru a crește acțiunile Digital World. Acestea au crescut cu aproximativ 145% de la începutul anului, ridicând valoarea firmei la aproximativ 6 miliarde de dolari. Compania se va tranzacționa acum la bursă sub denumirea Trump Media & Technology Group, sub tickerul bursier „DJT”, inițialele lui Donald Trump.

Citește și: Donald Trump și-a lansat propria linie de încălțăminte sport! Cât costă adidașii aurii

Donald Trump
Donald Trump

Ce negocieri a purtat Donal Trump?

Înaintea anunțului, prețul acțiunilor Digital World era de 44 de dolari, ceea ce sugerează că noua companie va debuta cu o valoare de peste 5 miliarde de dolari. Participația lui Donald Trump în afacerea combinată este cotată la 79 de milioane de acțiuni, ceea ce înseamnă că, pe hârtie, acesta deține o participație de aproximativ 3 miliarde de dolari. Cu toate acestea, el nu va putea încasa imediat această participație, deoarece acționarii cheie ai companiei nu pot vinde acțiuni timp de șase luni după fuziune.

Acțiunile Digital World au fost deosebit de volatile, acestea scăzând cu aproape 14% după votul de vineri, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la modul în care Trump Media se va descurca pe piața bursieră înainte ca Donald Trump să poată vinde o parte din participația sa.

Aceasta fuziune și listare la bursă vine în contextul unei crize financiare pentru Donald Trump, care se luptă pentru a recâștiga președinția de la Joe Biden în alegerile din noiembrie. Luna trecută, un judecător din New York i-a ordonat să plătească 454 de milioane de dolari în urma unui caz civil de fraudă, lucru pe care avocații săi au avertizat săptămâna aceasta că este o „imposibilitate practică” după ce 30 de companii de asigurări l-au refuzat. Termenul limită este luni.

Citește și: Donald Trump vinde mici românești la restaurantul său din Chicago! Fostul președinte SUA a pus un preț halucinant pentru o singură porție de mititei

Tags: