- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Elon Musk, la un pas de a deţine Twitter. A intrat, pentru prima dată în companie, cu o chiuvetă în mâini. Video-ul a stârnit hohote de râs

27 Oct, 14:21 • stefan.vlad
Elon Musk, la un pas de a deţine Twitter. Miliardarul a mers miercuri la sediul din San Francisco, cu câteva zile înaintea termenului stabilit de instanță pentru a-și încheia afacerea de 44 de miliarde de dolari în vederea achiziționării rețelei sociale, relatează Reuters.
Elon Musk, la un pas de a deţine Twitter. A intrat, pentru prima dată în companie, cu o chiuvetă în mâini. Video-ul a stârnit hohote de râs

Elon Musk, la un pas de a deţine Twitter. În urmă cu câteva ore, omul de afaceri a sugerat că este șeful de top al companiei, după ce și-a actualizat biografia profilului la „Chief Twit”.  Twitter a confirmat anterior că Musk va vizita biroul din San Francisco în această săptămână, dar nu a dat alte detalii.

Citeşte şi: Elon Musk a lansat un parfum pe care îl prezintă ca „Esența dorinței respingătoare”. 10.000 de unități s-au vândut în prima zi de la lansare

Elon Musk, la un pas de a deţine Twitter

Miliardarul a intrat pentru prima dată în sediul central al Twitter, iar momentul a fost unul spectaculos. A venit cu o chiuvetă în brațe: ”Intrăm în sediul central al Twitter! Obişnuiţi-vă cu ideea!”, a scris miliardarul. Clipul lui Elon Musk a adunat aproape 20 de milioane de vizualizări, în doar câteva ore de la postare, stârnind hohote de râs.

Cel mai probabil, gestul său are legătură cu reformele anunțate în cadrul Twitter. Elon Musk a spus, în repetate rânduri, că va concedia foarte mulți dintre actualii angajați ai companiei și va face schimbări referitoare la modul în care funcționează rețeaua de socializare.

Musk s-a angajat să furnizeze 46,5 miliarde de dolari sub formă de capital propriu şi finanţare prin împrumuturi pentru achiziţie, care acoperă preţul de 44 de miliarde de dolari şi costurile de încheiere a tranzacţiei.

În cele șase luni de când Musk și-a anunțat oferta de 54,20 de dolari per acțiune, au avut loc mai multe răsturnări de situație, Twitter ajungând ulterior să-l dea în judecată pe cel mai bogat om din lume, după ce acesta anunțase că intenționează să renunțe la ofertă din motive legate de conturile de spam de pe rețeaua socială.

La începutul acestei luni, Musk a propus să continue cu oferta sa inițială de 44 de miliarde de dolari, solicitând încetarea procesului de către Twitter. CEO-ul Tesla i-a informat pe co-investitorii care s-au angajat să ajute la finanțarea acordului de cumpărare a Twitter că intenționează să îl încheie vineri, potrivit Reuters.