- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Elveția rămâne fără medicamente! Problemele de aprovizionare din China și războiul din Ucraina își spun cuvântul

27 Nov, 12:38 • Cornel Ghimeșan
Elveția trece printr-o criză a medicamentelor cauzată de problemele de aprovizionare pe filiera China și, de asemenea, din cauza războiului din Ucraina.
Elveția rămâne fără medicamente! Problemele de aprovizionare din China și războiul din Ucraina își spun cuvântul

Asociația farmaciștilor din Elveţia a declarat că țara trece printr-o criză a doctoriilor. Acest lucru se întâmplă din cauza problemelor lanţului de aprovizionare provocate de restricţiile pentru Covid-19 din China şi a războiului din Europa, a declarat asociaţia farmaciştilor din ţară, transmite Reuters.

Citește și:La ce soluții se gândesc europenii în criză de energie: fermă solară gigantică în spațiu care teleportează energie pe pământ!

Criza medicamentelor din Elveția

„Cele mai mari probleme le avem cu medicamentele pentru copii, în special cu siropul pentru reducerea febrei”, a declarat Enea Martinelli, de la pharmaSuisse, pentru postul elveţian SRF.

„Există, de asemenea, un deficit de medicamente pentru tensiunea arterială, psihiatrice şi pentru Parkinson”, a mai spus acesta.

Situaţia a făcut ca medicii să fie uneori obligaţi să-şi procure necesarul din străinătate, a declarat preşedintele unei asociaţii de medici elveţieni.

Alte articole: Cum să alegi carnea de porc pentru cârnaţi, caltaboşi, tobă şi friptura de Crăciun. Românii fac stocuri din cauza scumpirilor

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult