- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Generalul Ben Hodges avertizează: NATO ar putea intra în război cu Rusia. „Descurajarea militară este mai ieftină decât un război”

13 Jul, 20:31 • Lupu Alexandra
Ben Hodges trage un semnal de alarmă. NATO ar putea intra în război cu Rusia. Generalul avertizează că timpul se scurge în Ucraina.
Generalul Ben Hodges avertizează: NATO ar putea intra în război cu Rusia. „Descurajarea militară este mai ieftină decât un război”

Ben Hodges, fostul comandant al trupelor SUA în Europa, avertizează că „timpul se scurge în Ucraina”. Totodată, generalul american a menționat că NATO trebuie să se pregătească de un război cu Rusia, informează stirileprotv.ro.

Ben Hodges trage un semnal de alarmă

Într-un editorial publicat de The Telegraph, Ben Hodges a avertizat că unitatea politică de la Vilnius nu rezolvă adevăratele provocări care afectează NATO, privind pregătirea de luptă. Generalul american a precizat că NATO nu va fi suficient de înaintată, decât dacă capitalele europene înțeleg seriozitatea sarcinii.

Citește și: Este știrea momentului! NATO intervine în războiul cu Rusia!

„Unitatea politică de la Vilnius nu va rezolva adevăratele provocări de pregătire pentru luptă care încă afectează NATO.

Pe scurt: apărarea înaintată a NATO nu va fi nici suficient de înaintată, nici pregătită în mod adecvat pentru o descurajare efectivă, decât dacă toate capitalele europene înțeleg seriozitatea sarcinii”, spune Hodges.

Generalul american avertizează că riscurile și amenințările pentru NATO sunt din ce în ce mai mari. Ben Hodges relatează că puterile adversare sunt dispuse să folosească toate armele pentru a doborî cea mai puternică alianță militară din istorie.

„Ca răspuns, NATO continuă să se bazeze pe angajamentul de neînlocuit al Statelor Unite, pe de o parte, și pe disponibilitatea Europei și a Canadei pentru o împărțire echitabilă a poverii. Acum, că ne gândim la descurajare și apărare colectivă pentru a învinge amenințarea militară rusă, subfinanțarea și performanțele slabe nu vor mai fi suficiente, iar președintele Biden va trebui să sublinieze acest lucru”, a mai spus Hodges.

Ben Hodges
Ben Hodges

Generalul american a afirmat că NATO este mai capabilă să înțeleagă punctele forte și slăbiciunile Rusiei, decât pe cele proprii. Ben Hodges a precizat că planificatorii armatei ruse nu pot fi păcăliți, din acest punct de vedere.

„Evaluările, deși în mare parte corecte, duc la concluzia amenințarea militară a Rusiei fa fi redusă semnificativ pe termen lung”, potrivit generalului.

„Din păcate, multe dintre aceste voci vin din capitalele europene care au neglijat apărarea națională și colectivă, în adevăratul sens, de mult prea multă vreme.

Paraxodal, NATO este mai capabilă să înțeleagă punctele forte și slăbiciunile Rusiei decât pe cele proprii. Poate că ne putem păcăli propriul public prin comunicare strategică, însă nu și pe planificatorii armatei ruse”, a mai explicat Hodges.

Ben Hodges mai spune că „descurajarea militară este mai ieftină decât un război și recucerirea de teritorii. Trebuie doar să ne uităm la războiul în plină desfășurare din Ucraina: acest război costisitor și sângeros ne arată cum arată un eșec al descurajării militare”.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Motivul pentru care Greta Thunberg a mers la Kiev, în plin război al Ucrainei cu Rusia. Ce a discutat aceasta cu Zelenski