- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Greta Thunberg a fost reținută de poliția din Germania

17 Jan, 19:55 • Bumbeneci Diana
Greta Thunberg a fost reținută de poliția din Germania. Activista de mediu a fost reținută în timpul unui protest.
Greta Thunberg a fost reținută de poliția din Germania

Activista de mediu Greta Thunberg face parte dintre activiștii de mediu reținuţi în cursul zilei de azi în timpul unui protest împotriva demolării cătunului Luetzerath din Germania. Este vorba despre protestul de interes internațional permită extinderea unei mine de cărbune, a anunțat polița germană, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Greta Thunberg a fost arestată

Greta a fost reținută în timp ce protesta la mina de suprafață Garzweiler 2, la circa 9 kilometri de Luetzerath. Aceasta s-a alăturat protestului încă de vineri.

Un martor a declarat agenției Reuters că în cursul zilei de azi că a văzut-o stând singură într-o dubă mare a poliției germane. Activista de mediu riscă noi sancțiuni drastice pentru că a participat la protestul de amploare. Polițiștii sunt gata să folosească forța pentru a opri activiștii de mediu.

Ai mai putea citi și: Greta Thunberg, față în față cu abordarea față de criza climatică. Cum i-a schimbat viața sindromul Asperger

„Vom folosi forţa pentru a vă aduce la un control al identităţii, aşadar vă rugăm să cooperaţi!’‘, le-a spus un poliţist german grupului de activişti, potrivit unor imagini video de la locul protestului.

„Greta Thunberg făcea parte din grupul de activişti care s-au îndreptat către gardul de protecţie. Ea a fost însă oprită şi adusă de noi împreună cu acest grup în afara zonei de pericol imediat, în vederea stabilirea identităţii”‘, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din oraşul german Aachen, care a precizat că unul dintre protestatarii activişti a sărit peste gard în mină.

Greta Thunberg
Greta Thunberg

La ora actuală nu se știe ce se va întâmpla cu Greta şi cu grupul cu care a fost reţinută, şi nici dacă activistul care a sărit în mina de cărbune a fost rănit. Cert este că toate persoanele care protestează riscă amenzi destul de mari dacă vor crea probleme în continuare și vor provoca autoritățile la scandal.

Ţinută de un braţ, Greta a fost dusă de trei poliţişti la o anumită distanţă de marginea minei unde se aşezase mai devreme împreună cu grupul ei, apoi a fost însoţită înapoi către dubele poliţiei. Aceasta nu a făcut nicio declarație publică legată de situația de astăzi.

Ai mai putea citi: Ucraina a urcat în topul celor mai puternice armate din lume! Pe ce loc a ajuns România și care sunt cele mai slabe armate din lume

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult