- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Grevele din transporturi dau peste cap vacanţele în Europa. Care sunt ţările unde se anunţă greve în iunie şi iulie

21 Jun, 20:09 • Cornel Ghimeșan
Angajații din sectorul transporturilor au anunțat că vor continua protestele în mai multe țări din Europa. Vara aceasta se anunță greve care vor afecta transporturile aeriene și feroviare în mai multe țări europene.
Grevele din transporturi dau peste cap vacanţele în Europa. Care sunt ţările unde se anunţă greve în iunie şi iulie

Grevele din transporturi dau peste cap vacanţele în Europa. Angajații ies în stradă pentru a protesta împotriva salariilor mici și a condițiilor de muncă precare. Astfel, cei care au vacanțe stabilite în Europa sunt sfătuiți să verifice pentru eventuale greve înainte de a călători, anunţă Euronews.

Grevele din transporturi dau peste cap vacanţele în Europa

Personalul din transportul public din Italia va grevă pe 7 iulie, timp de 24 de ore. Vor fi afectate transporturile cu trenul, cu feribotul, dar și cu metroul. Tot în Italia, controlorii de trafic aerian intră în grevă pe data de 15 iulie.

În Marea Britanie, peste 2.000 de agenți de securitate de pe aeroportul Heathrow din Londra au anunțat o nouă perioadă de grevă, începând cu data de 28 iunie, din cauza nemulțumirilor salariale.  Mișcări de protest sunt anunțate aproape la fiecare sfârșit de săptămână până la finalul lunii august.

Citeşte şi: Hotelurile din Grecia se vând la foc automat. Cât costă o astfel de afacere, în 2023

În Suedia, sindicatul lucrătorilor din transporturi a anunțat greve începând cu 3 iulie, pe principalele aeroporturi din țară. Greva legată de salarii ar putea continua pe 5 și 7 iulie, dacă nu se ajunge la un acord.

În Spania, sindicatul piloților a lansat pe 7 iunie un apel la grevă, împotriva Air Europa, a treia mare companie din țară. Protestul are loc în perioada 19 iunie – 2 iulie. Din 6 iunie, un alt sindicat a declanșat o grevă zilnică, pe termen nedefinit, împotriva unei companii regionale deținută de Iberia.

Citeşte şi: Ofertă de nerefuzat. Oamenii primesc 80.000 de euro dacă se mută pe o insulă din Irlanda. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească

În schimb, în Scoția, grevele au luat sfârșit Pe fondul discuțiilor despre greve atât la aeroporturile din Edinburgh, cât și la cel din Glasgow, au fost încheiate acorduri cu sindicatele, personalul acceptând creșteri salariale de 11-12%. Grevele au fost anulate în ambele aeroporturi.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult