- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Ofertă de nerefuzat. Oamenii primesc 80.000 de euro dacă se mută pe o insulă din Irlanda. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească

16 Jun, 21:28 • Lupu Alexandra
Guvernul din Irlanda plătește oamenii cu 80.000 de euro dacă aleg să se mute pe o insulă izolată. Iată care sunt condițiile.
Ofertă de nerefuzat. Oamenii primesc 80.000 de euro dacă se mută pe o insulă din Irlanda. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească

Irlanda are planuri mari. Guvernul vrea să mărească populația insulelor și oferă subvenții generoase oamenilor care sunt dispuși să se relocheze, informează ziare.com. Programul se numește „Our Living Islands” și oferă persoanelor care acceptă să se mute pe o insulă suma de 80.000 de euro.

Irlanda te plătește să te muți pe o insulă

Guvernul din Irlanda vrea să se asigure că va exista o continuitate a comunității durabile, astfel, oferă 80.000 de euro persoanelor care acceptă să se mute pe o insulă izolată. Printre insulele izolate care pot fi alese de oamenii interesați se numără și Arranmore, în largul coastei comitatului Donegal.

Ea este recunoscută pentru nisipurile aurii. Pe listă se află și insula Clare. Ea este poziționată în largul coastei comitatului Mayo, un paradis al iubitorilor de excursii, cu o populație de doar 160 de locuitori.

Citește și: Străinii nu vor mai putea să își mai cumpere case de vacanță în Insulele Baleare

„Scopul acestei politici este acela de a ne asigura că vom avea în continuare comunități durabile, vibrante și prospere pe insulele pentru mulți ani de acum înainte”, informează Guvernul irlandez.

Chiar dacă oferta pare de nerefuzat, Guvernul din Irlanda nu acordă oricui suma de 80.000 de euro. Persoanele interesate trebuie să țină cont de condițiile pe care trebuie să le respecte. În program sunt incluse 30 de insule.

Autoritățile irlandeze oferă 80.000 de euro oamenilor interesați să se mute pe una dintre ele. Cu toate acestea, banii nu se oferă a doua zi de la mutare. Suma menționată se acordă în două tranșe, pentru renovarea și salvarea cât mai multor proprietăți abandonate.

Irlanda
Irlanda

Oamenii care vor să se mute pe o insulă izolată trebuie să cumpere sau să dețină o proprietate pe una din insule. Clădirea trebuie să fie construită înainte de 1933 și să fie nelocuită de cel puțin 2 ani.

Programul este o extensie a unui deja aflat în derulare pe teritoriul Irlandei. Diferența în noul program este că suma acordată este mult mai mare, pentru a acoperi costurile locurilor cu infrastructură mai puțin dezvoltată. La finalul procesului, persoanele înscrise primesc suma uriașă de 80.000 de euro pentru a salva proprietățile dărăpănate și pentru a le transforma în casa visurilor.

Vezi și: O insulă luxoasă din Italia îţi dă bani ca să te muţi acolo. Care sunt condiţiile puse