- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Haos la Twitter. Utilizatorii nu sunt protejați împotriva exploatării sexuale a copiilor sau de troli. Totul se întâmplă sub conducerea lui Elon Musk

06 Mar, 21:46 • Lupu Alexandra
Situația șocantă a platformei Twitter! Aflată sub conducerea lui Elon Musk, aceasta nu protejează utilizatorii de exploatarea sexuală a copiilor sau de troli.
Haos la Twitter. Utilizatorii nu sunt protejați împotriva exploatării sexuale a copiilor sau de troli. Totul se întâmplă sub conducerea lui Elon Musk

Haos la Twitter! Aflată sub conducerea lui Elon Musk, aplicația nu poate proteja în momentul de față utilizatorii împotriva exploatării sexuale a copiilor sau de troli, anunță digi24.ro. Mai mult decât atât, aplicația nu poate feri oamenii care o accesează nici măcar în fața dezinformării coordonată de entități statale.

Twitter cade sub conducerea lui Elon Musk

Primele informații arată că Twitter cade sub conducerea lui Elon Musk. Utilizatorii nu sunt feriți de dezinformarea coordonată de entitățile statale, de troli sau împotriva exploatării sexuale a copiilor. Funcțiile platformei se arată din ce în ce mai greu de menținut, astfel, hărțuirile din mediul online sunt amplificate, iar numărul mesajelor abuzive și misogine este într-o continuă creștere.

Citește și: Noi schimbări la Twitter. Ce interdicții prevede noul regulament

Twitter a devenit o platformă a dezinformării, iar totul se întâmplă sub conducerea lui Elon Musk. Fosta șefă a departamentului de design a declarat că toate persoanele care au creat măsurile de siguranță ale platformei au fost date afară, în ciuda faptului că respectivele „butoane de împingere” reduceau trolii cu până la 60%. La ora actuală, mediul de lucru este unul haotic, având în vedere că Musk se prezintă doar în spatele bodyguarzilor, informație confirmată de mai mulți foști și actuali angajați ai companiei în cauză.

Experții consultanți sunt îngrijorați de această situație, având în vedere că accesul pedofiliilor nu mai este limitat. De când Musk se află la conducerea aplicației, mesajele abuzive s-au amplificat, așa cum arată un studiu realizat de International Center for Journalists, dar și de Universitatea Sheffield. Primele informații arată că situația este explicată prin simplul fapt că directorul general la Tesla nu are încredere în angajați.

Twitter cade sub conducerea lui Musk
Twitter cade sub conducerea lui Musk

Miliardarul se înconjoară zilnic de bodyguarzi, care îl însoțesc pe acesta chiar și atunci când merge la baie. La câteva zile după ce Musk a adus o echipă specială în inginerie, pentru a analiza codul scris de inginerii aplicației, acesta a făcut concedieri în masă, chiar dacă apariția rezultatelor durează luni de zile.

Vezi și: Mare lovitură pentru Twitter! Hackerii au furat peste 200 de milioane de adrese de mail