Diverse

Noi schimbări la Twitter. Ce interdicții prevede noul regulament

02 Mar, 12:55 • stefan.vlad
Noi schimbări la Twitter. Compania a dezvăluit recent o nouă politică care interzice „discursul violent” pe platforma sa, deşi regulile par foarte asemănătoare cu liniile directoare împotriva ameninţărilor violente pe care compania le avea în cărţile sale înainte ca Elon Musk să o preia.
Noi schimbări la Twitter. Ce interdicții prevede noul regulament

Noi schimbări la Twitter.  Printre actualizări, Twitter şi-a extins politica pentru a include interzicerea „limbajului codificat”, folosit pentru a incita indirect la violenţă. De asemenea, a adăugat o regulă care interzice „ameninţarea cu deteriorarea caselor şi adnoiăposturilor civile sau a infrastructurii care este esenţială pentru activităţile zilnice, civice sau de afaceri”.

Citește și: Elon Musk le-a amenajat angajaților de la Twitter dormitoare în sediul firmei. Oamenii ripostează: „Nu arată bine. Este un alt semn tacit de lipsă de respect”

Noi schimbări la Twitter

Compania se pregăteşte să respecte noul sistem de reguli ale Uniunii Europene care vor intra în vigoare din această toamnă. Noile reguli, numite Digital Services Act, cer companiilor de tehnologie să-şi controleze mai bine platformele pentru materiale care, de exemplu, promovează terorismul, abuzul sexual asupra copiilor, discursul instigator la ură şi escrocherii comerciale.

Elon Musk a anunţat oficial că va demisiona din funcţia de director executiv al Twitter după ce va găsi un înlocuitor, informează Reuters, citat de Agerpres. Acesta a avut nenumărate probleme de când a preluat Twitter, motiv pentru care a luat noi decizi radicale.

Voi demisiona din funcţia de CEO de îndată ce voi găsi pe cineva suficient de nebun pentru a accepta postul! După aceea, voi conduce doar echipele care se ocupă de software şi de servere„, a scris Musk pe Twitter.

Raportul Insider Intelligence scoate în evidență faptul că Twitter va pierde mai mulți utilizatori în SUA, cea mai mare piață a sa, decât orice altă țară, cu cifre în scădere cu 8,2 milioane în următorii doi ani. Până la sfârșitul anului 2024, totalul utilizatorilor ar putea ajunge la 50,5 milioane, cel mai scăzut nivel din 2014. În Marea Britanie, Twitter va pierde aproximativ 1,6 milioane de utilizatori în următorii doi ani, la o bază de 12,6 milioane, a declarat Insider Intelligence.

De altfel, în luna noiembrie, Twitter a susținut că a redus 40% din publicitate, iar Musk are și mai multe planuri pentru anul 2023.

„Obiectivul principal al lui Musk în 2023 va fi demararea motorului de venituri al Twitter, după ce a pierdut mulți dintre cei mai mari agenți de publicitate și o coadă lungă de alți advertiseri care au renunțat în liniște la platformă”, se arată în comunicat.