- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Incredibil! Doar 260.000 de euro pentru un întreg sat? De această sumă a avut nevoie un bărbat pentru a face această achiziție!

05 Nov, 12:39 • Oprea Alina
O priveliște impresionantă cumpărată cu doar 260.000 de euro, aceasta fiind valoarea totală unui sat! Cu această sumă a putut să cumpere 44 de case, un bar, o pensiune, o piscină și o biserică!
Incredibil! Doar 260.000 de euro pentru un întreg sat? De această sumă a avut nevoie un bărbat pentru a face această achiziție!

Nu este un scenariu de film, este pura realitate care a avut loc în satul Salto de Castro din Zamora, în nord-vestul Spaniei, unde un bărbat a oferit suma de 260.000 de dolari pentru a achiziționa un sat întreg! Acesta este un afacerist, iar prețul plătit pentru întregul sat nu a depășit costul unei singure case. Au trecut 12 luni, iar satul este, din nou, scos la vânzare. Oare care este noul preț al satului Salto de Castro?

În anul 2022, omul de afaceri Óscar Torres Gallego a fost cel care a cumpărat satul Salto de Castro din Zamora  pentru suma de 260.000 de euro. Este incredibil costul acestui sat, dat fiind faptul că un apartament din Barcelona dispune de un cost mult mai ridicat. Cu această sumă, omul de afaceri, a putut să cumpere 44 de case, un bar, o pensiune, o piscină și o zonă de sport, precum și o biserică, o farmacie și o secție de poliție. La momentul actual, acest sat este, din nou, scos la vânzare.

Citește și: Ministrul Energiei vrea să găsească bănci care să cumpere creanțele furnizorilor de energie și gaze asupra statului pentru sumele datorate drept compensații de la buget pentru plafonare. „Pentru că e o preocupare în rândul companiilor de furnizare: ce facem dacă nu vin acești bani de la buget?”

Sat cumpărat cu 260.000 de euro
Sat cumpărat cu 260.000 de euro

Acest sat a fost scos la vânzare!

La începutul anilor 2000 a fost un invstitor pe mîna căruia a intrat acest sat, iar cumpărătorul s-a hotărât, la momentul respectiv, să trannsforme satul respectiv într-un punct de atracție turistică. Acest plan nu a dat roade, astfel că nu erau turiști, iar Salto e Castro a ajuns pe mâna afaceristului Óscar Torres Gallego, care avea același plan, potrivit Cancan.

Acest afacerist a cumpărat satul pentru suma de 26.000 de euro, o sumă care este mult mai mică față de un apartament din Barcelona. La o distanță de 12 luni, omul e afaceri este gata să vândă satul contra unei sume aroape duble față de cea pe care a scos-o din buzunar atunci când l-a cumpărat. Acesta a renovat satul în perioada în care l-a deținut în acte, astfel că a renovat câteva clădiri, iar actele au fost depuse la guvernul local. În decursul anului trecut, când acesta a cumpărat satul, agenții imobiliar au spus că estimează o sumă de aproximativ două milioane de euro.

Citește și: Finanțare de până la 1 miliard de euro pentru români. Iată cine se încadrează la proiectul mamut lansat de Fondul European de Investiții