- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Ministerul Economiei este în alertă! Clima ar putea aduce costuri de până la 910 miliarde de euro până în 2050

06 Mar, 23:16 • Lupu Alexandra
Ministerul Economiei trage un semnal de alarmă. Schimbările climatice ar putea obliga Germania să achite suma de 910 miliarde de euro până în 2050.
Ministerul Economiei este în alertă! Clima ar putea aduce costuri de până la 910 miliarde de euro până în 2050

Ministrul Economiei trage un semnal de alarmă. Schimbările climatice i-ar putea aduce Germaniei costuri de 910 miliarde de euro, până în 2050, susține agerpres.ro. Amplificarea fenomenelor meteorologice sunt o consecință a modificărilor de la nivelul vremii, astfel, statul german va avea de achitat o sumă uriașă, așa cum arată un studiu comandat de guvernul federal.

Clima va pune Germania la costuri

Drept consecință a schimbărilor climatice, sunt amplificate fenomenele meteorologice, astfel, un studiu comandat de guvernul federal demonstrează că statul german va trebui să achite până la aproape 100 miliarde de euro până în 2025. Inundațiile sau valurile exagerate de căldură sunt cele care vor obliga statul german să scoată mai mulți bani din buzunare, în cazul în care acesta nu ia măsurile necesare de adaptare.

În sine, cifra menționată este doar o „estimare scăzută” a posibilelor consecințe, având în vedere că modelul analitic nu a putut lua în considerare toate implicațiile posibile, în cadrul studiului realizat, așa cum menționează Ministerul Economiei și al Climei. Drept urmare, costurile reale ar trebui să fie mai mari decât cele estimate de analiști.

Citește și: Germania, prima țară europeană care a demontat mii de bancomate. Care este motivul

Valoarea s-ar putea ridica la 280 miliarde de euro, în condițiile în care autoritățile germane nu ar lua măsurile de adaptare la creșterea temperaturilor. Măsurile menționate în cadrul studiului au potențial să atenueze 60% din cel mai grav scenariu pe care analiștii l-au adus în vederea responsabililor.

Clima, un motiv de îngrijorare pentru Germania
Clima, un motiv de îngrijorare pentru Germania

Un sistem de irigare mult mai bun și dezvoltarea soiurilor de plante rezistente în fața schimbărilor climate sunt câteva dintre recomandările stipulate în studiul predat guvernului federal. Pe lângă măsurile menționate, analiștii menționau inclusiv investițiile în cercetarea publică, pentru a se identifica și mai multe variante alternative ale situației curente. Studiul menționează că, până la ora actuală, Germania a achitat deja 145 miliarde de euro între 2000 și 2021 pentru climă.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Clasamentul celor mai atractive țări pentru telemuncă. Clasamentul general este condus de Germania. Ce loc ocupă România