- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Motivul inedit pentru care turiștii preferă să meargă în Grecia în septembrie. Cum se explică cererea cu 96% mai mare față de anul trecut

24 Apr, 14:12 • Lupu Alexandra
Turiștii renunță la luna august pentru vacanța din Grecia! Iată de ce preferă oamenii să plece în concediu în septembrie.
Motivul inedit pentru care turiștii preferă să meargă în Grecia în septembrie. Cum se explică cererea cu 96% mai mare față de anul trecut

Sezonul estival se prelungește! Ultimele informații relatate de profit.ro arată că unitățile de cazare din Grecia sunt ocupate chiar și în luna septembrie de către turiștii care vor să evite aglomerația din august.

De ce merg turiștii în Grecia în septembrie

Datele cu privire la rezervările în unitățile de cazare din Grecia arată o prelungire a sezonului estival. Mai exact, un număr mare de turiști va merge în vacanță în țara menționată chiar și pe parcursul lunii septembrie.

Cel mai recent sondaj lunar al AirDNA arată că Grecia a înregistrat o creștere de 96% a locurilor rezervate în septembrie 2023, față de perioada similară din 2022. Mărirea este cea mai mare identificată la nivel european.

Rezervările pentru luna septembrie în vacanța din Grecia devin o tendință internațională. Creșterile se înregistrează la nivelul mai multor destinații, precum Polonia (161.5%), Croația (129.1%) sau Austria (76.4%). În Europa, numărul de rezervări este cu 77.7% mai mare pentru septembrie, dar la fel de bine, pentru luna iunie, nu depășește pragul de 13%. Pentru perioada iulie – septembrie, creșterea înregistrată este de aproximativ 40% față de anul trecut.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Voucherele de vacanță pentru angajații din mediul privat trec de încă o dezbatere! Legea este în curs de adoptare

Datele demonstrează că turiștii își caută din timp unitatea de cazare la care vor merge în vacanță, pentru a evita supraaglomerarea. Totodată, tendințele vizibile din rezervările analizate demonstrează că oamenii preferă să meargă în septembrie în concediu în Grecia, tocmai pentru a scăpa de aglomerația pe care ar fi întâmpinat-o în august.

Grecia
Grecia

„Tendințele vizibile din rezervările realizate în acest an demonstrează o schimbare în comportamentul turiștilor, atât în ceea ce privește momentul în care își fac rezervările, cât și extinderea perioadei de vârf. Din punct de vedere istoric, septembrie era considerat finalul sezonului turistic de vară din Europa.

Totuși, pe baza datelor de astăzi din rezervările care s-au făcut, se pare că luna aceasta va fi mult mai activă, iar cei care oferă spații de cazare vor putea percepe prețuri mai mari de la cei care fac rezervări de ultimă oră în cele mai populare destinații”, potrivit AirDNA.

Față de anul trecut, prețul pentru o noapte de cazare în Grecia a crescut cu 26%, astfel, a ajuns la 187 euro. Totodată, o creștere semnificativă s-a remarcat și la nivelul gradului mediu de ocupare, care se situează acum la 50%. Mărirea de 14.8% este cea mai mare la nivel european. Evoluția datelor se datorează creșterii mari a cererii și tocmai pentru că ofertele de cazare au fost restrânse.

Citește și: Vacanța în România, mai scumpă decât în destinațiile celebre de lux! Turiștii se declară șocați