- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

NATO este în contact cu autoritățile turce! Secretarul General Adjunct: „Vreau, în primul rând, să îmi exprim solidaritatea faţă de poporul turc şi în acest moment cumplit”

06 Feb, 22:55 • Stefan Simion
NATO răspunde în fața tragediei care a avut loc în Turcia. Secretarul general adjunct și-a transmis public solidaritatea față de popor.
NATO este în contact cu autoritățile turce! Secretarul General Adjunct: „Vreau, în primul rând, să îmi exprim solidaritatea faţă de poporul turc şi în acest moment cumplit”

Turcia trece prin momente cumplite, iar tot mai multe organizații s-au autosesizat și i-au venit în sprijin. NATO este una dintre acestea, conform Stiripesurse.ro. Secretarul general adjunct a transmis public solidaritatea față de poporul turc, menționând că se află în contact cu autoritățile responsabile.

„Vreau, în primul rând, să îmi exprim solidaritatea faţă de poporul turc şi în acest moment cumplit. Nu ne putem feri de calamităţile naturale, dar este foarte important felul în care, în astfel de momente, unitatea şi solidaritatea ne ajută să trecem peste ele” sunt rândurile pe care Mircea Geoană le-a scris pe pagina personală de Facebook, în fața unei mari tragedii. La câteva ore după primul seism, Turcia a fost nevoită să se mai confrunte cu unul, a cărui magnitudine a fost de 7,5. Au fost declarați peste 1.700 morți și 12.000 răniți. Primul cutremur s-a resimțit puternic în Siria, fiind anunțate peste 1.000 decese.

Geoană felicită România pentru atitudine

În postarea redactată în pagina personală de Facebook, secretarul general adjunct NATO a ținut să felicite România pentru atitudinea de care a dat dovadă în fața unei situații atât de cumplite. ”Vreau să salut, de asemenea, atitudinea şi reacţia României care, ca de fiecare dată când astfel de calamităţi au lovit ţări aliate, a fost printre primele state ce s-au mobilizat pentru a oferi asistenţă şi sprijin” este ceea ce a transmis Geoană. Printre toate aceste rânduri, el a menționat că ține legătura cu persoane din conducerea Turciei și că le asigură orice ajutor este nevoie.

NATO
NATO

Vezi și: Echipele de salvarea se îndreaptă către Turcia! România răspunde ajutorului solicitat de autoritățile turcești

NATO răspunde nevoilor Turciei

Turcia a solicitat asistență din partea organizației, cu privire la asistență în gestionarea consecințelor produse de cutremure. Postarea redactată de Geoană ne arată că NATO a avut un răspuns pozitiv în fața acestei cereri.

În același timp, România nu a stat prea mult pe gânduri, multe echipe de salvare fiind delegate să meargă în sprijin Turciei, alături de mai multe țări, care au trimis truse de prim ajutor, personal, provizii de iarnă și nu numai. Transgaz, una dintre cele mai mari companii ale țării noastre, a răspuns pozitiv și a anunțat că va trimite personal tehnic bine instruit, pentru a contribui la remedierea avariilor produse în urma cutremurelor.

Citește și: Transgaz, pregătit să trimită echipe în Turcia pentru intervenții în urma avariilor provocate de cutremure. Comunicatul de presă a apărut astăzi

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult