- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Noi investiții în energia verde! Cum vor arăta panourile solare din viitor

25 Apr, 10:08 • Lupu Alexandra
Noi schimbări pentru panourile solare! Două companii au bătut palma și pregătesc noi investiții în domeniul energiei verzi.
Noi investiții în energia verde! Cum vor arăta panourile solare din viitor

Informații de ultimă oră! Două companii din Olanda și Belgia au făcut înțelegerea momentului, astfel, dezvoltă panouri solare ușoare, care pot fi reciclate mult mai rapid decât cele convenționale, informează ziare.com.

Cum arată panourile solare din viitor

Două companii din Olanda și Belgia au dezvoltat panouri solare ușoare, care de altfel, pot fi reciclate mult mai ușor decât cele convenționale. Produsul este rezultatul înțelegerii dintre producătorul de fotovoltaice Solarge și societatea care produce materiale, EconCore.

Sticla este înlocuită cu o structură compozită de tip fagure de miere, ușoară și rezistentă, protejată de un strat de polimer. Mai mult decât atât, noile sisteme nu au rame metalice din aluminiu și vor fi cu 65% mai ușoare decât cele obișnuite. Astfel, pot fi instalate pe clădirile care nu pot susține o greutate foarte mare.

Panourile solare Solarge cântăresc doar 14.5 kilograme și au 2.66 metri pătrați. Cele convenționale de aceleași dimensiuni au aproximativ 28 kilograme. Noile sisteme vor pierde mai puțin randament atunci când temperaturile sunt foarte ridicate, comparativ cu cele acoperite de sticlă.

Citește și: Terenurile statului vor fi concesionate pentru proiecte de energie verde. Guvernul pregătește OUG-ul

Olanda este țara europeană cu cele mai multe panouri solare pe cap de locuitor. Concret, capacitatea instalată este mai mare de 1kW per cetățean. În tot acest timp, România ia avans în domeniul energiei verzi.

Panouri solare
Panouri solare

Tot mai multe companii aleg să treacă la utilizarea panourilor solare. Drept urmare, Restart Energy a anunțat finalizarea unui noi sistem pentru o fabrică a producătorului de încălțăminte Rekord din Alba Iulia, dar și un contract pentru o altă societate, la Teiuș.

80% din consumul de energie al companiei Rekord va fi acoperit de sistemele moderne pe acoperișul unității de producție din județul Alba. Vor fi a fi alcătuite din 1.776 panouri și vor avea o putere de 800kWp.

Investiția urmează să fie armotizată în mai puțin de 4 ani, valorând peste 630.00 euro, informează wall-street.ro. Panourile solare vor produce 21.250MWh în următorii 25 ani, ceea ce înseamnă reducerea costurilor cu peste 3.4 milioane de euro, dar și o diminuare a emisiilor de CO2 de 267 tone și a deșeurilor radioactive de 2.6 kilograme.

Restart Energy a semnat un contract cu aceeași companie, pentru unitatea Rekord din Teiuș, Alba. Investiția urmează să fie armotizată în cel puțin 2 ani și jumătate. Costurile de energie vor fi acoperite în proporție de 80%, iar valoarea investițiilor atinge suma uriașă de peste 200.000 de euro pentru noul sistem de panouri fotovoltaice.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Egalitate între energie verde și combustibili fosili în 2022. Miliarde de euro investiți în regenerabile. Iată cum va arăta viitorul