- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Putin este dispus să negocieze cu părțile implicate în războiul din Ucraina

25 Dec, 14:32 • Cornel Ghimeșan
Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că el este dispus să negocieze cu părțile implicate în războiul din Ucraina, însă acuză Occidentul de lipsă de deschidere în acest sens.
Putin este dispus să negocieze cu părțile implicate în războiul din Ucraina

Putin susţine că Rusia este gata să negocieze cu toate părţile implicate în conflictul din Ucraina. Rusia este gata să negocieze cu toate părţile implicate în conflictul din Ucraina, dar Kievul şi susţinătorii săi occidentali au refuzat să ia parte la discuţii, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin, informează Reuters.

„Suntem gata să negociem cu toţi cei implicaţi în vederea unor soluţii acceptabile, dar asta depinde de ei – nu noi suntem aceia care refuză să negocieze, ei sunt”, a susţinut Putin.

El a susţinut că Rusia acţionează în „direcţia cea bună” în Ucraina deoarece Occidentul, condus de SUA, încearcă să divizeze Rusia.

Alte articole: Videoclipul sumbru care a rulat de Crăciun pe posturile din Rusia! Mesajul înfricoșător transmis Europei

„Cred că acţionăm în direcţia cea bună, ne apărăm interesele naţionale, interesele cetăţenilor noştri, ale poporului nostru. Şi nu avem altă variantă decât să ne protejăm cetăţenii”, a afirmat liderul de la Kremlin într-un interviu difuzat duminică la televiziunea de stat Rossia 1.

„Totul pleacă de la politica adversarilor noştri geopolitici, care caută să divizeze Rusia, Rusia istorică”, a acuzat Putin, care a dat asigurări că „obiectivul” Moscovei este „cu totul altul: să unească poporul rus”, potrivit AFP.

Totodată, Putin s-a declarat sigur „100%” că Rusia „va distruge” rachetele americane Patriot livrate Kievului.

Putin responsabil pentru cel mai sângeros conflict de la Al Doilea Război Mondial încoace

Invazia Rusiei în Ucraina, începută la 24 februarie, a declanşat cel mai sângeros conflict în Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial şi cea mai mare confruntare între Moscova şi Occident de la criza rachetelor din Cuba, din 1962, aminteşte Reuters, care remarcă faptul că, până acum, nu par a exista semne că războiul se va încheia.

Putin este dispus să negocieze cu părțile implicate în războiul din Ucraina
Putin este dispus să negocieze cu părțile implicate în războiul din Ucraina

Kremlinul spune că va lupta până când toate obiectivele sale sunt îndeplinite, în timp ce Kievul declară că se va opri doar atunci când ultimul militar rus va fi alungat de pe teritoriul său, inclusiv din provincia ucraineană Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014.

Separat, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a reiterat duminică faptul că Rusia nu va accepta plafoanele impuse de Occident asupra preţurilor hidrocarburilor sale.

„Nu vom fi niciodată de acord cu o astfel de alterare şi distrugere a proceselor pieţei pentru stabilirea preţurilor”, a declarat Peskov la televiziunea publică, potrivit EFE.

El a adăugat că preţul maxim stabilit poate fi „generos”, dar chiar şi aşa, punctul de vedere al Rusiei nu se va schimba.

„Dacă astăzi accepţi o plafonare generoasă, mâine va trebui să accepţi alta care atentează la adresa intereselor tale”, a explicat el.

Joi, preşedintele rus a avertizat că, dacă plafonarea gazului rus, care se discută în Occident, încalcă actualele contracte ale Gazprom cu clienţii săi, Moscova îşi va rezerva dreptul „să se gândească dacă trebuie să le respecte sau nu”, dat fiind că cealaltă parte le încalcă.

În ceea ce priveşte impunerea unui preţ maxim al ţiţeiului rus, aprobată deja, Putin a anunţat că va emite un decret cu măsuri de răspuns „luni sau marţi”.

Putin a susţinut că Rusia „nu pierde nimic” din plafonarea preţului la ţiţei, dar a avertizat că pentru economia mondială măsura poate avea consecinţe dezastruoase şi ar putea provoca o creştere bruscă a preţului petrolului.

Citește și: Suedia și Finlanda sunt „la mâna” Turciei în ceea ce privește aderarea la NATO! Ankara acuză Grecia de impertinență

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult