- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Război civil în Rusia! Coloana Wagner, în drum spre Moscova. Sunt Lupte între ruși și mercenari. Putin strigă „Trădare” și s-ar fi ascuns de urgență

24 Jun, 16:31 • Stefan Simion
Rusia este la un pas de război civil! Mercenarii Grupului Wagner au preluat un cartier militar și se îndreaptă către Moscova.
Război civil în Rusia! Coloana Wagner, în drum spre Moscova. Sunt Lupte între ruși și mercenari. Putin strigă Trădare și s-ar fi ascuns de urgență

Mercenarii Grupului Wagner au preluat un cartier militar rusesc, iar Vladimir Putin a calificat această mișcare drept „trădare”, pe fondul temerilor de o lovitură de stat. Trupele Wagner încep un război civil și se îndreaptă spre Moscova. Între timp, surse de la nivel internațional susțin că liderul se la Kremlin ar fi plecat de urgență din Moscova, anunță ziare.com.

Rusia, față în față cu un război civil deschis de grupul Wagner

O sursă de securitate rusă a declarat că luptătorii Wagner au preluat, de asemenea, controlul asupra tuturor obiectivelor militare din orașul Voronej – la aproximativ 500 de kilometri sud de Moscova.

Moscova a emis un mandat de arestare pentru liderul paramilitar Evgheni Prigojin. Luptătorii Wagner au vorbit sâmbătă cu un membru al serviciului rus în apropierea sediului districtului militar de sud din Rostov.

De partea cealaltă, o coloană uriașă a grupului Wagner se îndreaptă spre Moscova. Vehiculele blindate ale Wagner au fost văzute trecând cu viteză prin regiunea Voronej. Forțele ruse au confirmat că trei dintre elicopterele sale de atac au fost doborâte de Wagner.

UPDATE 15.46 Kremlinul neagă că președintele Putin a părăsit Moscova cu avionul.

Război civil pornit de Wagner în Rusia
Război civil pornit de Wagner în Rusia

Vezi și: Un nou loc de muncă remote face furori printre români. Salariu de 1500 de euro, bonusuri extrasalariale și muncă de acasă

UPDATE 15.42 Ministrul de Externe ucrainean a îndemnat sâmbătă comunitatea internaţională „să renunţe la falsa neutralitate” privind Rusia.

UPDATE 15.16 Președintele rus Vladimir Putin ar fi părăsit Moscova cu avionul și se îndreaptă spre Sankt Petersburg, susține un oicial de la Kiev.

UPDATE 14.30 Potrivit mai multor informații, forțele ruse se predau grupului Wagner fără rezistență.

UPDATE 13.43 Au fost raportate incendii la depozite de petrol din apropiere de Voronej, arată Twitter Nexta.

UPDATE 13.40 Într-un mesaj transmis după intervenția televizată a liderului de la Kremlin, șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat că luptătorii săi nu se vor preda la ordinul lui Vladimir Putin.

UPDATE 13.24 Preşedintele Klaus Iohannis anunţă că autorităţile române monitorizează îndeaproape evoluţia evenimentelor din Rusia.

UPDATE 13.20 Grupul de mercenari Wagner a doborât un avion de transport An-26 al Forțelor Aeriene Ruse deasupra regiunii Voronezh.

UPDATE 13.11 O coloană uriașă a grupului Wagner pare să se îndrepte spre Moscova. Forțele ruse au confirmat că trei dintre elicopterele sale de atac au fost doborâte de Wagner.

UPDATE 13.01 Analistul militar britanic, Chris Owen, susține că revolta mercenarilor Wagner a fost programată într-un moment perfect, vineri seară, într-un moment când forțele de securitate ale Rusiei se aflau în ”dezordine”.

UDATE 12.30 Casa Albă „monitorizează situația” din Rusia după amenințările liderului grupului de mercenari Wagner Evgheni Prigojin împotriva conducerii militare a Rusiei. Declarații similare s-au făcut dinspre Varșovia și Londra.

Vezi și: Meteo 19 iunie – 17 iulie. Urmează un nou val de fenomene extreme, furtuni, grindină și vijelii. Când ne vom putea bucura de vară

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult