- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Republica Moldova intră în Uniunea Europeană! „Ne uitam cu speranţă către viitor”! Rezultatele Adunării Parlamentare Euronest

20 Feb, 17:58 • Polojan Tudor
Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, a declarat că Uniunea Europeană este pregătită să sprijine în totalitate aderarea Republicii Moldova. Afirmațiile au fost făcute printr-un mesaj video în cadrul celei de-a zecea sesiune a Adunării Parlamentare a Parteneriatului Estic (AP Euronest).
Republica Moldova intră în Uniunea Europeană! Ne uitam cu speranţă către viitor! Rezultatele Adunării Parlamentare Euronest

Adunarea a avut deschiderea oficială la Chișinău, luni. Adunarea Parlamentară „Euronest”, spune Metsola, este un exemplu al faptului că diplomația parlamentară poate să dea roade, scrie digi24.ro.

Printr-un mesaj video adresat participanților adunării, Roberta Metsola a făcut declarații pozitive legate de aderarea Moldovei la UE. Oficialul spune că uniunea este pregătită să sprijine țara.

„Ne uitam cu speranţă către viitor şi vă asigur că Parlamentul European rămâne pe deplin angajat în sprijinirea Parteneriatului Estic. Vă respectăm şi suntem gata să vă sprijinim în realizarea aspiraţiilor dumneavoastră în relaţia cu Uniunea Europeană”, a spus Roberta Metsola, potrivit Deschide.md.

Mai citește și: Raiffeisen Bank cade! Statele Unite cer explicații pentru afacerile băncii din Rusia. Ce spune banca

Republica Moldova are susținerea necesară de a adera la UE/ sursa foto: digi24.ro
Republica Moldova are susținerea necesară de a adera la UE/ sursa foto: digi24.ro

Scopul adunării din Republica Moldova

Țările Parteneriatului Estic au trimis peste 100 de oficiali și membri ai Parlamentului European. Aceștia au venit la Chișinău cu scopul de a participa la cea de-a 10-a sesiune a Adunării Parlamentare Euronest.

Discuțiile din cadrul adunării s-au axat pe consecințele pe care invazia Rusiei asupra Ucrainei le-a avut și le va avea, provocările din domeniul securității, integrarea economică dar și securitatea energetică.

La cea de-a zecea întrunire au participat parlamentari ai Republicii Moldova, Armeniei, Azerbaidjanului, Georgiei și Ucrainei, dar și membri ai Parlamentului European. La evenimentul de inaugurare nu putea lipsi, bineînțeles, Maia Sandu – Președintele Republicii Moldova, acompaniată de președintele legislativului moldovean, Igor Grosu.

În urmă cu puțin timp, Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a făcut un anunț fără precedent. Kremlinul planifică o lovitură de stat.

Radu Tudor, analist militar și realizator al postului de televiziune Antena3 CNN, a lansat acest avertisment. La rândul ei, Maia Sandu spune că Rusia vrea să schimbe puterea din Republica Moldova pentru a putea folosi țara în războiul împotriva Ucrainei.

Din declarațiile analistului militar reiese faptul că în Republica Moldova a fost declanșat un război hibrid de către Moscova, care are ca scop răsturnarea puterii legitime de la Chișinău. Radu Tudor spune că este de interesul nostru ca Maia Sandu să își păstreze funcția de președinte al Republicii, mecanismele democratice din Moldova fiind, în acest fel, protejate.

Pe același subiect: Mircea Geoană îi contrazice pe Maia Sandu și pe Volodimir Zelenski. Rusia nu va invada Republica Moldova, susține oficialul NATO

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult