- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Româncă stabilită în SUA, despre neajunsurile din țara adoptivă: „Apreciez România de 100 de ori mai mult de când m-am mutat în America”

13 Jun, 23:31 • Stefan Simion
Mutată recent în America, o româncă a devenit virală pe TikTok după ce a început să-și povestească experiențele trăite în țara adoptivă și, mai cu seamă, după ce a început să împărtășească diferențele uriașe care există între cele două țări. Diferențe care, în mod surprinzător, avantajează România.
Româncă stabilită în SUA, despre neajunsurile din țara adoptivă: „Apreciez România de 100 de ori mai mult de când m-am mutat în America”

O româncă stabilită în SUA prin căsătorie evidențiază, într-un clip postat pe TikTok, diferențele semnificative pe care le-a observat între țara natală și cea adoptivă mai cu seamă în ce privește alimentația, dar și alte aspecte importante ale vieții de zi cu zi. Tânăra este de-a dreptul oripilată de modul de alimentație al americanilor.

Sunt căsătorită în America cu un american autentic și aș vrea să împărtășesc câteva lucruri pentru care susțin că România încă stă foarte bine din punct de vedere alimentar și al multor altor aspecte.

Citeste si Român din Germania, despre bătrânii nemți care caută sticle de plastic în gunoi pentru 25 de cenți: „Sărăcia atinge cote alarmante

În primul rând, alimentația: în România, încă mai găsești produse cu etichete curate, cu ingrediente care nu sunt dăunătoare corpului. În schimb, produsele americane sunt groaznice. De exemplu, pâinea are 20-30 de ingrediente. Am avut o pâine care a stat o lună și nu s-a stricat, încă era moale și părea proaspătă.

Urmează dulciurile și, în general, produsele sunt îndulcite în America cu ceva numit Consilub, un zahăr fals, extrem de dăunător pentru organism. Toate sunt foarte dulci. Chiar și când îmi iau o cafea sau un ceai, trebuie să specific să nu pună zahăr sau să pună mai puțin, pentru că gustul lor este foarte dulce. De câte ori cumpăr ceva, este prea dulce. Când fac câte o prăjitură românească, cum ar fi checul, pentru ei nu este suficient de dulce. Au impresia că nu pun destul zahăr”, povestește Andreea Garmany pe TikTok, potrivit stiridiaspora.ro

@andreea.garmany My Romania ❤️ #fypシ゚viral #texas #romaniangirl #blessed #Romania ♬ Sonda-me – Redenção

Româncă stabilită în SUA, oripilată de lipsa igienei din  restaurante

Tânăra a comparat igiena din restaurantele fast-food americane cu igiena celor românești, remarcând faptul că multe dintre restaurantele americane lasă mult de dorit din punctul de vedere al curățeniei și, desigur, și al siguranței alimentare.

În România, până și fast food-ul sau locurile precum McDonald’s sunt mult mai curate. În America, igiena e jalnică. Am văzut foarte multe restaurante de tip fast food în care este o mizerie oribilă. Nici măcar nu mai sunt atrasă de acest tip de mâncare din cauza igienei”, adaugă ea, subliniind faptul că mutarea în America a făcut-o să aprecieze de 100 de ori mai mult România.

Citeste si Românul care vinde cireșe cu doar 2 lei pe kilogram! Ce trebuie să facă cei care vor să se bucure de prețul incredibil

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult