- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Românii au uitat de război. Dau năvală în Ucraina, pentru produse și servicii mult mai ieftine. Care sunt prețurile

26 Dec, 13:27 • Stefan Simion
Românii nu mai suportă prețurile nejustificat de mari din magazinele autohtone. Astfel, pe fondul sărăcirii accelerate, încearcă să găsească alternative. Unii le găsesc, dacă stau aproape de graniță. În cazul celor din nord, aceștia preferă să-și cumpere cele necesare de la vecinii ucraineni. 
Românii au uitat de război. Dau năvală în Ucraina, pentru produse și servicii mult mai ieftine. Care sunt prețurile

Românii și-au pierdut interesul pentru conflictul militar din Donbas, potrivit celor mai recente sondaje de opinie. Drept dovadă, din ce în ce mai mulți cetățeni preferă să-și cumpere alimentele din statul controlat de Volodimir Zelenski și oamenii săi de încredere.

În octombrie de exemplu, în medie 3.000 de oameni au trecut zilnic pe la Siret, punct de trecere dintre România și Ucraina. Mulți dintre aceștia se duc la Cernăuți să cumpere alimente, relatează agenția de presă Rador.

Românii cumpără de pe teritoriul vecin hrană, dar și produse utile pentru casă.

„Făină, zahăr, ulei, detergent. Detergenții sunt mai ieftini decât în România”, a declarat mândru, un cetățean român, care a dezvăluit faptul că pentru fiecare cutie de detergent cumpărată economisește minimum 10 lei.

 

Ce prețuri sunt în Ucraina. Românii pleacă să-și cumpere hrană de la Volodimir Zelenski

 

Tarifele din Cernăuți sunt mult mai accesibile.

„Am fost la Cernăuți pentru niște lucruri care sunt un pic mai ieftine decât în România, cel puțin 30-40%”, a explicat un alt navetist. „Când mergem, facem o listă cu strictul necesar. Așa că am cumpărat niște mâncare, zahăr, puțină făină, puțin ulei, câte puțin din toate astea”, a mai adăugat acesta.

Și serviciile stomatologice sunt extrem de ieftine, comparativ cu cele din România.

„Aici, în România, medicul dentist mi-a cerut 2.500 – 3.000 de euro pentru tratament, iar acolo plătesc doar o mie de euro. Vă dați seama?”, a declarat un alt român, care-și face tratamentele periodice în Cernăuți.

În teritoriul confiscat de URSS, aflat în componența Ucrainei, nu există bombardamente. Peste 500.000 de români trăiesc în Ucraina. Marea majoritate se află în regiunea Cernăuți.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult