- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Rusia își continuă retorica amenințătoare. Medvedev: Sistemele NATO „se vor transforma imediat în ținte legitime pentru forțele noastre armate”

29 Nov, 23:17 • Gabriela Andreescu
Rusia continuă să facă ce știe mai bine, și anume să amenințe. Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a avertizat, marți, că statele NATO ar putea deveni o "țintă legitimă" în cazul în care vor furniza Ucrainei sisteme de rachete antiaeriene Patriot și vor trimite personal al Alianței în această țară.
Rusia își continuă retorica amenințătoare. Medvedev: Sistemele NATO „se vor transforma imediat în ținte legitime pentru forțele noastre armate”

Medvedev a acuzat Alianța că încalcă suveranitatea altor țări, declanșând lovituri de stat în întreaga lume și ucigând „zeci de mii de civili”. Acesta i-a numit pe combatanții Rusiei drept „fanaticii de la Kiev” și a amenințat NATO că sistemele sale militare livrate Ucrainei pot deveni ușor ținta atacurilor Rusiei.

„Dacă, așa cum a lăsat să se înțeleagă Jens Stoltenberg, NATO le furnizează fanaticilor de la Kiev sisteme de apărare Patriot – precum și personal al alianței – acestea se vor transforma imediat în ținte legitime pentru forțele noastre armate”, a amenințat Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, pe Twitter, potrivit agenției de știri Baha, citată de stirileprotv.ro.

Anterior, secretarul general al NATO a salutat oferta Germaniei de a furniza Poloniei sisteme de apărare Patriot după o explozie pe teritoriul său și a precizat că este la latitudinea Berlinului să decidă dacă dorește să îndeplinească dorința Varșoviei și să trimită în schimb sisteme Patriot în Ucraina, mai scrie sursa citată.

Dmitri Medvedev, alături de Vladimir Putin
Dmitri Medvedev, alături de Vladimir Putin

Citește și: Lovituri în lanț pentru clienții Vodafone: După ce în septembrie a majorat abonamentul lunar cu un euro, compania a anunțat că va scumpi încă o dată serviciile începând cu 1 ianuarie 2023.

Dmitri Medvedev l-a acuzat recent pe liderul ucrainean, Volodimir Zelenski, că se opune unor eventuale negocieri de pace între Occident și Rusia

Occidentul nu dorește să se rupă definitiv de Rusia, de aceea împinge Kievul să negocieze cu Moscova, dar președintele ucrainean Volodimir Zelenski este cel care nu vrea negocierile, pentru a nu recunoaște realitățile colapsului Ucrainei, e de părere vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev.

Medvedev a remarcat că nimeni, inclusiv polonezii, nu a acceptat „încercările stângace” ale Ucrainei de a transfera responsabilitatea pentru incidentul cu rachete din Polonia către Rusia. Iar acest lucru, potrivit lui Medvedev, este un simptom important că „toată lumea este foarte obosită de regimul de la Kiev”, în special Zelenski, „care în mod constant stârnește pasiuni” și „extorcă tot mai multe foloase cu bani și arme”.

„Statele Unite, NATO și Uniunea Europeană nu doresc o ruptură definitivă cu Rusia, plină de un Al Treilea Război Mondial. De aici și încercările frecvente de a face economii și de a raționa cu Kievul, de a-l împinge la negocieri”, a scris Medvedev.

Fostul președinte rus consideră că liderul ucrainean face tot ce-i stă în putință pentru a continua războiul, de pe urma căruia nu are decât de profitat.

„Zelenski nu are nevoie de negocieri din motive egoiste destul de evidente și, în plus, acestea sunt foarte periculoase pentru el”, a mai declarat Medvedev

„La urma urmei, dacă nu recunoști realitățile prăbușirii Ucrainei, este inutil să te așezi la masă. Și dacă o recunoașteți, propriii naționaliști, care sunt în legătură cu elita armatei, îi vor ucide. Și cui îi este frică să leșine”, consideră vicepreședintele Consiliului de Securitate. El a desemnat această situație cu termenul de șah „zugzwang” (când mutarea oricărui jucător duce la înrăutățirea poziției sale), potrivit TASS, citat de stirileprotv.ro

Citește și: Creștinii au devenit minoritari în Anglia și Țara Galilor. Aceștia reprezintă acum doar 46,2 % din populație, în timp ce 37,2% au spus că nu au nici o religie

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult