- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Salariul câștigat lunar de un străjer din Garda Regelui Charles al III-lea. Acum s-a aflat suma

06 Sep, 20:47 • Alexe Raluca
Salariul unui străjer al Casei Regale a fost aflat. Cât câștigă un paznic din Garda Regelui Charles a III-lea. Suma este de luat în seamă.
Salariul câștigat lunar de un străjer din Garda Regelui Charles al III-lea. Acum s-a aflat suma

Salariul unui străjer al Gărzii Regelui Charles al III-lea a fost aflat de curând. Mai toți turiștii din lume care vin în Marea Britanie sunt fascinați de străjerii îmbrăcați frumos în uniformă, fără expresie, care abia clipesc, care stau impasibili la poarta Palatului Buckingham. Străjerii care, în trecut, o păzeau pe Regina Elisabeta, dar care acum asigură protecția Regelui Charles al III-lea, reprezintă un adevărat mister pentru mulți. Există curioși care se tot întreabă câți bani primesc aceste gărzi alese pe sprânceană, iar un bărbat a dezvăluit suma pe internet.

Citește și: Averea familiei regale! În urma moștenirii primite, Charles al III-lea o depășește pe regina Elizabeth II. Iată cât de bogat a ajuns prințul

Salariul primit de un străjer din Garda Regelui Charles al III-lea

Utilizatorul cu numele @howmuchthough a vorbit pe TikTok, unde are un cont cu 196.000 de urmăritori, despre salariile Gărzii Regale. Acești soldați sunt împărțiți în cinci regimente: Grenadier, Coldstreams, Scoțian, Irlandez și Galez. Pentru a deveni grănicer trebuie să ai cel puțin 16 ani și cel mult 35 de ani și jumătate. În ceea ce privește studiile, nici nu este nevoie de ele, ci doar de un antrenament special, desfășurat pe nu mai puțin de 28 de săptămâni în ITC (Infantry Training Centre) Catterick, unde se pregătesc infanteriștii Armatei, scrie ladbible.com.

Aici, tinerii aspiranzi ai funcției de gardă a Regelui Mari Britanii învață „principiile de bază în mânuirea armelor, tehnici de supraviețuire, prim-ajutor, interpretarea hărților și cum să-și îmbunătățească/mențină starea fizică”. După acest antrenament, cadeții ajung într-un batalion dintre cele cinci regimente enumerate anterior.

„O să te muți în barăcile din Wellington, la 300 yarzi de Palatul Buckingham. Nu-i rău, dacă ținem cont că este în centrul Londrei”, povestește utilizatorul de TikTok, care spune că în această locație, viitorii soldați se antrenează între 6-18 luni, „preponderent în vederea susținerii ceremoniilor regale”.

„Păi, salariul anual pornește de la 18.687 lire sterline. Venitul crește semnificativ dacă ești promovat Străjer – având un salariu de 23.496 lire sterline, după 26 săptămâni de activitate. Dacă ajungi Lance Caporal, vei primi 34.497 lire sterline pe an. Urmează Sergent, cu 41.374 lire sterline pe an și Colour Sergeants cu un salariu începând de la 46.815 lire sterline pe an. Dacă nu ajungi în 12 ani la rangul de Lance Sergeant, vei fi dat afară din acest serviciu”, a precizat tiktokerul.

Clipul video informativ a devenit viral, cu 1,3 milioane vizualizări în doar 5 zile. Mulți internauți sunt de părere că aceste salarii sunt mici pentru ceea ce fac, de fapt, gărzile regale: „Frate, este foarte puțin…”, „Wow, eu câștig mai mult, dacă stau la birou”, „Credeam că primesc 100.000 de lire pe an sau pe acolo…”.

Citește și: Cazare acasă la Regele Charles! Cât costă să dormi într-una din proprietățile din România ale suveranului britanic