- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Șeful armatei din Norvegia susține că Rusia a înregistrat de două ori mai multe victime decât Ucraina, într-un an de război. Câți civili ar fi decedat

23 Jan, 09:21 • Stefan Simion
Norvegia a realizat propriul bilanț, la aproape un an de zile de când conflictul militar din Ucraina a fost declanșat de către Vladimir Putin. În opinia liderilor din Scandinavia, rușii au înregistrat de două ori mai mulți morți. 
Șeful armatei din Norvegia susține că Rusia a înregistrat de două ori mai multe victime decât Ucraina, într-un an de război. Câți civili ar fi decedat

La a aproape un an de zile de când Rusia a atacat Ucraina, tabăra lui Vladimir Putin a înregistrat aproximativ 180.000 de morți și răniți. De partea cealaltă, oamenii lui Volodimir Zelenski au înregistrat 100.000 de victime. În plus, aproximativ 30.000 de civili ar fi fost uciși, potrivit unei estimări comunicate duminică de șeful armatei norvegiene, Erik Kristoffersen.

Oficialul norvegian nu a precizat sursa bilanțului. El a mai menționat că Rusia lui Putin nu este nici pe departe de a încheia conflictul.

„Rusia este capabilă să continue mult timp acest război”, a comentat Kristoffersen.

Potrivit șefului Statului Major al armatei norvegiene, pentru Ucraina este esențial să mențină aviația rusă în afara zonei de luptă și de asemenea, să primească tancuri occidentale, pentru a putea desfășura contraofensiva.

Până în prezent, nici rușii, nici ucrainenii nu au transmis bilanțuri fiabile cu privire la victimele din propria tabără. Practic, fiecare și-a minimalizat propriile pierderi și a exagerat pagubele produse adversarului, a amintit agenția Agerpres.

 

Informații imprecise cu privire la conflictul din Ucraina

 

În decembrie, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că 100.000 de militari ucraineni au fost uciși. Ulterior, serviciul de presă de la Bruxelles a corectat-o și a transmis că este vorba și despre morți, și despre răniți.

În noiembrie, generalul Mark Milley, șef al armatei americane, a declarat că ambele tabere au înregistrat fiecare, aproximativ 100.000 de victime, morți și răniți.

Norvegia este un aliat de bază al NATO, care are și un reprezentant în cadrul alianței militare, pe secretarul general, Jens Stoltenberg. Românul Mircea Geoană îndeplinește funcția de secretar general adjunct al NATO.

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult