- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Şeful Wagner, Evgheni Prigojin, ar fi murit în urma prăbușirii unui avion

23 Aug, 20:36 • Lupu Alexandra
Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, ar fi murit în urma prăbușirii unui avion. Aviația Civilă a confirmat că el era pe lista pasagerilor.
Şeful Wagner, Evgheni Prigojin, ar fi murit în urma prăbușirii unui avion

Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, ar fi murit în urma prăbușirii unui avion, informează stiripesurse.ro. Aviația Civilă a confirmat că el era pe lista pasagerilor.

Evgheni Prigojin ar fi murit în urma prăbușirii unui avion

Rusia a afirmat că șeful Wagner, Evgheni Prigojin, s-ar fi aflat la bordul unui avion care s-a prăbușit în regiunea Tver, din nordul Moscovei. Aviația Civilă a confirmat că el era pe lista pasagerilor. Primele informații arată că 10 persoane ar fi murit în urma prăbușirii avionului.

Citește și despre: Va ataca Rusia România? Armata face primele declarații, după ce portul de la Dunăre a fost atacat: „MapN cooperează cu structurile NATO pentru consolidarea apărării”

Evgheni Prigojin
Evgheni Prigojin

BBC scrie că Prigojin a murit în accidentul aviatic. 10 oameni au murit după prăbușirea avionului privat, la nord de Moscova. Printre victime se află și Dmitri Utkin, mâna dreaptă a lui Evgheni Prigojin. Se pare că informația a fost deja confirmată de agenția Tass. În aceste momente, agenția pentru aviație a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele incidentului. Accidentul aviatic s-a întâmplat la 2 luni de la revolta lui Prigojin, în urma căreia șeful grupului Wagner și luptătorii săi au fost exilați în Belarus.

Canalul Grey Zone Telegram a afirmat că avionul a fost doborât de sistemele de apărare aeriană ale armatei ruse. Informația nu a fost verificată până la acest moment. Jurnalistul independent Andrei Zakharov a declarat, pe de altă parte, că Prigojin se întorcea în Rusia dintr-o călătorie în Africa. Mai mult decât atât, el spune că șeful Wagner a fost filmat recent pentru un videoclip de recrutare.

„Ar fi un miracol dacă s-ar afla în alt avion”, a spus sursa.

Secretarul de presă al lui Prigojiin a refuzat să comenteze incidentul.

Citește și despre: Mari surprize. Vladimir Putin promite să livreze cereale gratuite în 6 țări la Summitul Rusia-Africa. „Țara noastră poate înlocui cerealele ucrainene”