- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Senatul României cere Germaniei repatrierea cetățenilor români abuzați de birocrații nemți | Drama familiei Furdui

21 Dec, 19:19 • Stefan Simion
Românii continuă să plece pe bandă rulantă în Occident, pentru un trai mai bun. Nu mai pot accepta sărăcia de acasă, iar singurele eforturi pentru aceștia, pe care le mai face statul român, sunt cele simbolice. 
Senatul României cere Germaniei repatrierea cetățenilor români abuzați de birocrații nemți | Drama familiei Furdui

Miercuri, 21 decembrie, Senatul reunit în plen, a adoptat o declarație pentru susținerea repatrierii cetățenilor români, în scopul reunificării familiilor, în acord cu rpevederile Convenției Europene a Drepturilor Omului, informează Agerpres.

Mai exact, demersul a avut în centru familia Furdui, o familie de români penticostali stabiliți în Germania, ai cărei copii au fost preluați de autoritășile din Germania.

În 26 aprilie 2021, autoritățile de la Serviciul de protecție a copilului (Jugendamt) din Germania le-au luat copiii, cu vârste între 15 ani și 1 an.

Drama familiei Furdui, care s-a mutat în anul 2012 din Spania în Germania, a început când copilul cel mare, David, de 16 ani, s-a plâns de relaţia cu părinţii, dar şi de faptul că cei doi băieţi mai mici sunt, uneori, bătuţi de mamă.

Oficialii de la Protecţia Copilului din Germania au descoperit că familia Furdui merge săptămânal la biserică. Astfel, potrivit unui raport oficial, s-a constatat că cei din Familia Furdui sunt „extrem de religioşi”, iar părinții „nu le oferă copiilor acces la toate subiectele relevante din societate”.

 

Mesaj ferm al senatorilor din România, pentru autoritățile din Germania

 

În acest context, Senatul „îndeamnă autorităţile germane responsabile să ţină seama de jurisprudenţa CEDO şi să ia în considerare recomandările adresate statelor membre de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei prin Rezoluţia 2049 (2015) Social Services in Europe şi le solicită soluţionarea de urgenţă a cererii legitime de repatriere imediată, formulată de Guvernul României cu sprijinul Parlamentului şi în acord cu cererile repetate ale cetăţenilor români Petre Furdui şi Camelia Miclău (Furdui), a celor trei copii ai acestora, având de asemenea cetăţenie exclusiv română şi care se află în prezent în custodia Jugendamt din Republica Federală Germania”, potrivit agenției citate.

Senatul României a reamintit că Germania are în egală măsură obligaţia, în calitate de stat parte la Convenţia Naţiunilor Unite privind Drepturile Copilului, „de a examina cu bunăvoinţă, umanism şi cu operativitate orice cerere depusă de un copil sau de părinţii acestuia de părăsire a statului, în scopul reîntregirii familiei”.

Senatorii români au pus tunurile pe birocrații germani. Ei au semnalat „un tratament discriminatoriu din partea unor reprezentanţi ai serviciilor sociale din ţara de reşedinţă, prin preluarea în custodie a copiilor lor, în cazul unor alegaţii aduse părinţilor, fără o anchetă corectă şi încălcând procedurile şi drepturile familiilor implicate”.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult