- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Suma incredibilă oferită pentru creionul de argint pe care Hitler l-a primit de la Eva Braun. De ce ar plăti un colecționar pentru un astfel de obiect

30 May, 12:19 • Cornel Ghimeșan
Un creion de argint pe care Hitler l-ar fi primit din partea iubitei lui, Eva Braun va fi scos la vânzare în cadrul unei licitații care va avea loc la Belfast. Suma pentru care poate fi achiziționat obiectul este una impresionantă.
Suma incredibilă oferită pentru creionul de argint pe care Hitler l-a primit de la Eva Braun. De ce ar plăti un colecționar pentru un astfel de obiect

Eva Braun, partenera fostului dictator nazist, i-ar fi făcut cadou creionul inscripționat cu numele ei și inițialele „AH”,  în ziua în care acesta a împlinit 52 de ani – 20 aprilie 1941., scrie The Guardian.

Directorul casei de licitație din Belfast a spus că se așteaptă ca obiectele scoase la licitație să trezească interes internațional. „Importanța creionului personal gravat al lui Hitler constă în faptul că ajută la dezvăluirea unei părți ascunse a istoriei, oferindu-ne o imagine unică a relațiilor personale ale lui Hitler pe care le-a ținut ascunse cu mare atenție de ochiul publicului”, a spus directorul Karl Bennett.

Citește și Cât costă în Italia cumpărăturile pe o lună. Un italian s-a filmat în timp ce era la supermarket

”Mare parte din șarmul personal al lui Hitler din timpul dictaturii sale s-a datorat imaginii sale foarte atent construite de „tată” al națiunii germane, care se delimitează de orice relații personale în schimbul loialității pentru țara pe care o conduce, potrivit lui Bennett. „Acest simbol de dragoste al unui creion personalizat de la Eva de ziua lui ajută să dezvăluie înșelătoria din spatele măștii cu care Hitler se afișa în public”, a declarat Karl Bennett.

Citește și  Situațiile în care badantele din Italia pot primi zile libere, în afară de concediul de odihnă. …

Bennett a spus că înțelege dacă unele persoane au rețineri cu privire la vânzarea și colecționarea de obiecte care i-au aparținut dictatorului.

„Dar pentru mine, ca un colecționar de articole militare de lux, ele păstrează o parte din trecutul nostru și ar trebui tratate ca obiecte istorice, chiar dacă trecutul pe care îl reprezintă este unul dintre cele mai întunecate și controversate din istoria consemnată”,

Casa de licitație se așteaptă ca obiectul să fie vândut în schimbul unei sume cuprinse între 50.000 și 80.000 de lire sterline.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult