Știri externe

Trompetele lui Putin amenință că Rusia va șterge România și alte trei state europene de pe hartă: ”Totul depinde de ruși”

11 Jan, 14:16 • Cornel Ghimeșan
Propaganda Moscovei nu se oprește și lansează un nou scenariu sumbru. Patru state europene, printre care și România, sunt amenințate că vor fi rase de pe hartă.
Trompetele lui Putin amenință că Rusia va șterge România și alte trei state europene de pe hartă: ”Totul depinde de ruși”

Trompetele lui Putin amenință că Rusia va șterge România de pe hartă. Propaganda rusă a amenințat că războiul din Ucraina se va muta în România, Polonia, Lituania și Finlanda și că aceste state vor fi rase de pe hartă, se arată într-un material publicat în ziarul rusesc Pravda.

Citește și Dictatură generală în Rusia! Putin rupe toate relațiile cu Europa și ia decizii radicale!

Trompetele lui Putin amenință că Rusia va șterge România de pe hartă

Moscova se teme că NATO va folosi România  drept bază a trupelor sale care ar intra în Ucraina și ar fi detașate la Odesa, pentru a-i împiedica pe ruși să elibereze acel oraș.

„Operațiunea militară specială” din Ucraina declanșată de Putin a fost catalogată de către autoarea materialului, Olga Lebedeeva, drept contraofensiva Moscovei împotriva țărilor NATO, conduse de Statele Unite.

„Rezultatul acestui război între SUA și Federația Rusă poate fi prăbușirea și dispariția nu numai a Ucrainei, ci și a unui număr de state europene”, se arată în editorialul care citează un articol publicat în portalul prorus Reseau Internationale.

Trompetele lui Putin subliniază că în „războiul Occidentului cu Moscova, prin interpuși”, Rusia nu trebuie să se oprească la Ucraina, iar lupta urmează să se mute pe teritoriul României, Poloniei, Lituaniei și Finlandei.

„SUA nu vor îndrăzni niciodată să intre în război direct cu Rusia după înfrângerea Ucrainei. Aceasta înseamnă că vor folosi alți intermediari pentru a continua conflictul. Candidații nu lipsesc. Polonia, Lituania, România și Finlanda sunt cele mai probabile. Bineînțeles, totul depinde de ruși…”, se arată în articolul citat de Lebedeva.

Propaganda rusă a transmis că guvernul de la Varșovia demonstrează că este „foarte încântat de ideea războiului cu Rusia. Desigur, liderii săi nu sunt suficient de nebuni pentru a intra singuri în luptă. Dar ideea unei coaliții occidentale (cum s-a întâmplat înainte) împotriva Rusiei este foarte tentantă pentru ea”.

Totodată, trompetele lui Putin susțin că dacă SUA vor avansa o astfel de idee, Polonia se va implica și drept consecință, Rusia nu va invada teritoriul Poloniei, dar va arunca țara „în secolul al XIX-lea, distrugând întreaga sa infrastructură modernă. Va urma o criză economică gravă și un exod în masă al polonezilor către UE și SUA. Astfel Polonia va avea aceeași soartă ca și Ucraina, un pământ pustiu, lipsit de populație, pe care nicio țară nu ar avea voie să se stabilească”.

În ceea ce privește Lituania, aceleași trompete susțin că Rusia o consideră o țară mult prea mică și timorată pentru a intra în luptă.

„Lituania nu va decide niciodată să se implice într-un conflict armat împotriva Rusiei, dar Vilnius este predispus să ia decizii provocatoare ce ar putea forța până la urmă ca Moscova să zdrobească fostul teritoriu stăpânit de imperiul rus”, a amenințat propagandista care a adăugat că „faptul că Lituania există este rezultatul acordului Rusiei când a cumpărat-o de la suedezi”

„Dacă va continua să riposteze, ursul rus se va supăra și va zdrobi această țară mică și neînsemnată”, a mai avertizat Lebedeva.

Finlanda este una dintre țările care nu pot exista fără acordul Rusiei, susține portavocea Kremlinului. Cu toate acestea, rușii consideră că Finlanda este o parte integrantă a strategiei SUA de a încercui Rusia și din această cauză Kremlinul poate să fie ”obligat” să aplice același tratament ca și în Ucraina.

Dacă Finlanda va încălca acordul  de neutralitate, din 1948, Moscova își rezervă dreptul de a reacționa până la dizolvarea acestui stat nordic, amenință trompetele lui Putin.

Olga Lebedeva a transmis în încheierea materialului său că Rusia admite deja că este în război cu NATO și astfel, nu-și va mai impune nicio restricție în viitoarele acțiuni.

Totodată, aceasta a subliniat faptul că totul depinde de Rusia și de nivelul amenințării pe care îl percepe din partea celor patru state europene.

Citește și Rusia atacă puternic Germania, după ce nemții au confirmat că trimit tehnică militară ucrainenilor

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult