- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Dictatură generală în Rusia! Putin rupe toate relațiile cu Europa și ia decizii radicale!

09 Jan, 15:26 • Bumbeneci Diana
Putin confirmă oficial că rupe toate relațiile cu Europa. Liderul rus apelează complet la dictatură!
Dictatură generală în Rusia! Putin rupe toate relațiile cu Europa și ia decizii radicale!

Rusia închide porțile Europei! Liderul rus Vladimir Putin a confirmat astăzi Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului de la Moscova, un proiect de lege controversat. Este vorba despre proiectul legislativ privind ieşirea ţării din Convenţia penală privind corupţia a Consiliului Europei şi retragerea din Grupul Statelor Împotriva Corupţiei (GRECO), transmite EFE, citat de Agerpres.

Putin rupe toate relațiile cu Europa

Actualul document, care face referire la ieşirea Rusiei din convenţia semnată în ianuarie 1999, a fost inclus între proiectele camerei inferioare a legislativului din țara condusă de Vladimir Putin.

Conform sursei citate, în anexele proiectului de lege, liderul rus şi-a argumentat propunerea invocând decizia Comitetului de Miniştri ai Consiliului Europei (CoE) de a retrage Rusiei calitatea de membru al GRECO, care monitorizează îndeplinirea acordului.

Ai mai putea citi și: Rusia atacă puternic Germania, după ce nemții au confirmat că trimit tehnică militară ucrainenilor

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Conform acestei decizii, Rusia pierde calitatea de stat membru al GRECO, cu excepţia cazurilor în care GRECO monitorizează îndeplinirea angajamentelor făcute de ţara noastră, însă Rusia pierde dreptul de a participa la dezbaterea sau aprobarea rapoartelor, precum şi dreptul de vot”, a arătat Putin.

Proiectul de lege mai face referire la faptul că este vorba despre o situaţie inadmisibilă pentru Rusia, fapt pentru care se propune ieşirea ţării din Convenţia penală privind corupţia şi retragerea din GRECO.

Țara condusă de Vladimir Putin a transmis la nivel național și internațional faptul că se retrage din Consiliul Europei în martie 2022, după 26 de ani de participare. Decizia a fost luată pe marginea invaziei rușilor în Ucraina şi după ce Comitetul de Miniştri al CoE a declanşat, în regim de urgență, articolul 8 din statutul său pentru a exclude Rusia, aminteşte EFE, conform sursei citate anterior.

Citește și: Ministrul Petre Daea anunță primii bani din 2023 pentru agricultori! Cine primește ajutor din partea Guvernului

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult