- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Turismul din Rusia se află într-o situație critică. ATOR: „Motivele sunt evidente”

09 Feb, 21:17 • Stefan Simion
Segmentul turistic din Rusia s-a prăbușit fără precedent. Numărul turiștilor străini a scăzut cu 96,1% în 2022, în comparație cu anul anterior celui menționat.
Turismul din Rusia se află într-o situație critică. ATOR: „Motivele sunt evidente”

Lovitură puternică pentru Rusia. Numărul turiștilor străini care au vizitat țara a scăzut cu 96,1% în 2022, comparativ cu 2021, citează agerpres.ro.

Asociația Tour-Operatorilor Ruși (ATOR) a publicat datele în care este evidențiată pierderea suferită de segmentul turistic din Rusia. Conform analizelor făcute de responsabili, doar 200.100 turiști străini au fost înregistrați 2022, cu 25 de ori mai puțini față de 2019, perioadă în care țara se putea bucura de un număr de peste cinci milioane de vizitatori.

Datele publicate arată că turismul din Rusia a înregistrat cele mai mici rezultate anul trecut, chiar și în comparație cu 2020. 335.800 este numărul de persoane care au vizitat țara în perioada menționată, chiar dacă existau multiple restricții de călătorie la nivel mondial, din cauza pandemiei de COVID-19.

ATOR explică situația critică a turismului din Rusia

Specialiștii Asociației Tour-Operatorilor Ruși au explicat într-un comunicat de presă care sunt motivele pentru care segmentul turistic suferă atât de mult. Conform acestora, faptul că în Rusia nu se pot utiliza cardurile Visa și Mastercard emise de băncile străine este un real impediment pentru călători.

Vezi și: Carburanții se scumpesc din nou! Europa va interzice importurile de motorină și benzină din Rusia

Rusia
Rusia

Responsabilii ATOR nu au ezitat să spună că mai multe țări europene au închis spațiul aerian de legătură cu Rusia. Acest lucru s-a întâmplat după ce a luat naștere debutul ofensiv asupra Ucrainei. Aeroflot, una dintre cele mai importante companii din țară, a anunțat suspendarea tuturor zborurilor la începutul anului 2022, consecință a faptului că Europa a închis spațiul aerian pentru avioanele din Rusia.

Înainte de începerea războiului, cei mai mulți turiști înregistrați erau din Germania, Turcia și Iran. 25.400 de turiști germani au vizitat Rusia, iar datele oferite de ATOR arată că numărul este de 20 de ori mai mic decât în 2019, atunci când peste 500.000 de persoane din Germania au intrat în țară.

Responsabilii menționează că nu au fost înregistrați turiști chinezi în 2022. Acest lucru nu este de mirare, având în vedere că în China există restricții severe în ceea ce privește plecarea din țară.

Citește și: Producătorul NOKIAN mută fabrica la Oradea, după ce s-a retras din Rusia. Au început deja lucrările VIDEO

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult