- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Uber își închide afacerile. Compania renunță la livrarea de mâncare și iese din piața transporturilor

18 Jun, 11:33 • Lupu Alexandra
Decizie fără precedent. Uber renunță la afacerea de livrare de mâncare din Italia și iese din piața transporturilor din Israel.
Uber își închide afacerile. Compania renunță la livrarea de mâncare și iese din piața transporturilor

Anunț oficial de la Uber. Compania a informat în urmă cu puțin timp că își închide afacerile, relatează economedia.ro. Concret, Uber renunță la afacerea de livrare de mâncare din Italia și iese din piața transporturilor din Israel.

Uber își închide afacerile

Uber iese din piața transporturilor din Israel și își închide afacerea de livrare de mâncare din Italia. Compania informează că a luat decizia tocmai pentru că, în țările menționate, cota de piață atrasă nu este suficientă. Un purtător de cuvânt al societății a precizat că măsurile sunt implementate „în conformitate cu eforturile noastre de a ne concentra pe pieţele unde avem oportunităţi de creştere durabilă”.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Controale și amenzi pentru șoferii care fac taxi în Capitală. Polițiștii au aplicat 25 de sancțiuni în doar 3 ore

CEO-ul Dara Khosrowshahi a declarat că Uber va investi de acum încolo doar pe piețele în care poate fi cel mai mare sau măcar al doilea jucător. Compania este depășită de Just Eat și Glovo în livrarea de mâncare pe piața italiană. Totodată, Uber este în urma Gett Taxi și Yango pe piața israeliană de taxiuri și închirieri private.

Pentru serviciul de livrare de mâncare, Uber se bazează pe contractori independenți. Compania a declarat că aproximativ 50 de angajați ai societății și mii de curieri și restaurante non-angajați vor fi afectați în Italia.

Compania a informat că va continua să-și extindă serviciul de mobilitate acolo, unde lucrează cu dispecerul de taxi IT. Cele mai mari piețe din Europa în care activează Uber sunt Marea Britanie, Franța, Spania și Germania.

Compania spune că tot mai mulți șoferi de taxi se alătură serviciilor pe care le oferă clienților. Ei folosesc aplicația Uber pentru a-și suplimenta veniturile. Acest lucru se întâmplă în mod special la nivel european.

Uber
Uber

În paralel, o devizie a companiei din 2021, Serve Robotics, își extinde parteneriatul cu Uber Eats, pentru a pune pe străzi 2.000 de roboți autonomi de livrare în mai multe locații din SUA. Acordul se va încheia în 2026, iar prin intermediul lui, Serve Robotics va lansa vânzările în masă ale dispozitivelor sale în domeniul transportului autonom.

Uber a anunțat mai multe colaborări pentru a include vehiculele care se conduc singure. Deși valoarea acordului nu a fost făcută public, se consideră că Serve va taxa compania după fiecare tură, având în vedere că modelul de afaceri al societății se referă la livrarea ca serviciu.

Citește și: Tranzacție surpriză. Meridian Taxi a fost vândut. Noul patron a anunțat deja ce se va întâmpla cu firma