- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Ucraina refuză încă o dată negocierile de pace cu Rusia. Mesaj tranșant din partea Regimului Zelenski

17 Feb, 22:51 • Stefan Simion
Ucraina nu face pasul înapoi. Volodimir Zelenski a refuzat încă o dată invitația la negocieri a lui Vladimir Putin, pentru pace. 
Ucraina refuză încă o dată negocierile de pace cu Rusia. Mesaj tranșant din partea Regimului Zelenski

Vineri, Volodimir Zelenski a reafirmat refuzul negocierilor pentru încetarea focurilor după invazia rusă. Președintele de la Kiev a cerut încă o dată ca liderul de la Kremlin să retragă trupele din Donbas.

În scopul decriminalizării politicii mondiale şi al securităţii globale reale, războiul trebuie să se încheie cu victoria Ucrainei.

Negocierile vor putea începe doar când Federaţia Rusă îşi retrage trupele de pe teritoriul Ucrainei. Alte opţiuni doar ar oferi Federaţiei Ruse timp pentru regruparea forţelor şi reluarea ostilităţilor în orice moment”, a transmis pe Twitter, Mihailo Podoliak, unul dintre consilierii preşedintelui Volodimir Zelenski, potrivit site-ului Tageschau.de.

Volodimir Zelenski pune presiune și mai mare pe Occident

Tot vineri, Volodimir Zelenski a cerut Occidentului să accelereze și să intensifice procesul de livrare de arme.

Avem nevoie de viteză. Viteză în definitivarea acordurilor noastre, viteză în livrările pentru intensificarea luptei noastre, viteză în deciziile pentru limitarea potenţialului rus. Nu există alternativă la această viteză, pentru că de ea depinde viaţa”, a afirmat Volodimir Zelenski în discursul prin videoconferinţă rostit vineri la Conferinţa pentru Securitate de la München.

De cealaltă parte, Vladimir Putin a avut o întâlnire la Moscova cu omologul său din Belarus, Aleksandr Lukașenko.

Între timp, armata lui Zelenski continuă să fie terorizată de oamenii lui Vladimir Putin. Rusia continuă să controleze Donbasul, în timp ce armata lui Volodimir Zelenski încearcă să recupereze teritoriile considerate „pro-ruse”. Cel mai important eveniment de joi, de pe câmpul de luptă, a reprezentat o puternică lovitură pentru liderul de la Kiev. Cea mai mare rafinărie de petrol din țară a fost incendiată.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult