- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Un comandant american rupe tăcerea: ”Războiul din Ucraina este doar încălzirea. Vine conflictul cel mare”

09 Nov, 17:04 • Cornel Ghimeșan
Un comandant american rupe tăcerea și lansează un avertisment îngrijorător cu privire la războiul din Ucraina. Amiralul Charles A. Richard consideră că războiul lui Putin „este doar încălzirea” și că SUA trebuie pregătite pentru un conflict global care implică China.
Un comandant american rupe tăcerea: ”Războiul din Ucraina este doar încălzirea. Vine conflictul cel mare”

Amiralul Charles A. Richard, comandantul Comandamentului Strategic al Statelor Unite, este îngrijorat cu privire la evoluția războiului din Ucraina. Recent, comandantul a lansat un avertisment dur cu privire la războiul lui Putin despre care a spus că „este doar încălzirea”.

Citește și Republica Moldova are șansa de a se consolida energetic. SUA îi oferă 20 de milioane de euro nerambursabili

Mai mult, comandantul american a transmis că Statele Unite trebuie să fie pregătite pentru un conflict global care implică China.

„Această criză din Ucraina în care ne aflăm acum, aceasta este doar încălzirea”, a spus Richard în timpul unui discurs. „Vine (n.red. conflictul) cel mare. Și nu va dura mult până vom fi testați în moduri în care nu am mai fost testați de mult”, a declarat Richard, potrivit Newsweek.

„Trebuie să facem o schimbare rapidă, fundamentală, în modul în care abordăm apărarea acestei națiuni”, a continuat el.

„Pe măsură ce evaluez nivelul nostru de descurajare împotriva Chinei, nava se scufundă încet. Se scufundă încet, dar se scufundă, deoarece, în principiu, ei desfăşoară capacităţi pe teren mai repede decât noi”, a spus Richard.

„Nu va conta cât de bun este [planul nostru de operare] sau cât de buni sunt comandanții noștri sau cât de buni sunt caii noștri – nu va fi suficient. Și asta este o problemă pe termen scurt”, spune amiralul american.

Charles A. Richard a menționat faptul că SUA trebuie să se uite la trecutul său în dezvoltarea militară pentru a vedea cum și-ar putea crește dominația în sfera militară internațională.

„Obișnuiam să știm cum să ne mișcăm rapid și am pierdut arta asta. (…) Trebuie să ne întoarcem la modul în care puneam întrebări în această națiune. Ce avem nevoie? Sunt bani? Sunt oameni? Ai nevoie de autorități? Ce risc? Așa am ajuns la Luna până în 1969. Trebuie să aducem o parte din asta înapoi. În caz contrar, China pur și simplu ne va depăși, iar Rusia nu va merge nicăieri prea curând”, a mai spus Amiralul Charles A. Richard.

Xi Jinping vrea să colaboreze cu SUA

În ciuda tututor îngrijorărilor amiralului, președintele chinez Xi Jinping și-a manifestat intenția de a reface relațiile dintre SUA și China.

În primul său mesaj public adresat președintelui SUA de când a câștigat un nou mandat în fruntea Partidului Comunist, Xi Jinping a transmis că cele două țări ar trebui să revină la o „relație sănătoasă și stabilă”.

„China este pregătită să colaboreze cu Statele Unite pentru a găsi calea potrivită de a se înțelege una cu cealaltă în noua eră, pe baza respectului reciproc, a coexistenței pașnice și a cooperării. Acest lucru va aduce beneficii nu numai celor două țări, ci și pentru întreaga lume”, a spus Xi Jinping.

Citește și Acţiunile companiilor legate de Donald Trump, în creştere după informaţia că ar candida din nou la preşedinţia SUA

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult