- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Viktor Orban impune măsuri de austeritate în Ungaria, pe fondul crizei economice. Sectorul responsabil cu propaganda în România, primul vizat

14 Nov, 11:56 • Cornel Ghimeșan
Criza economică nu iartă pe nimeni. Nici măcar suveranistul Viktor Orban nu a reușit să se pună la adăpost. Astfel, finalul anului 2022 marchează începutul unei perioade negre pentru Ungaria. 
Viktor Orban impune măsuri de austeritate în Ungaria, pe fondul crizei economice. Sectorul responsabil cu propaganda în România, primul vizat

Guvernul maghiar condus de către Viktor Orban este nevoit să reducă drastic din cheltuieli. Primele măsuri, care au început deja să fie implementate, vizează sectorul energetic, dar și cel de propagandă.

Măsurile de austeritate din domeniul energetic vizează reducerea consumului de curent electric în zona sportivă și culturală. De asemenea, și mijloacele de transport în comun vor fi afectate, scrie Profit.

De exemplu, mai multe muzee din Bekescsaba, oraș cu 60.000 de locuitori, vor fi închise din data de 23 decembrie, până la finalul lunii martie. De asemenea, din 20 decembrie, respectiv 1 ianuarie, mai multe teatre vor fi avea ușile închise, până pe 31 martie. Doar unele repetiții vor fi disponibile, pentru actori.

În plus, centrele comunitare din două cartiere are orașului vor fi deschise doar parțial. Biblioteca, de exemplu, va fi deschisă doar două sâmbete pe lună, tot până la finalul lunii martie.

Activitățile sportive în săli vor fi posibile cu iluminare slabă, iar echipele din ligile inferioare de fotbal vor avea permis să joace doar pe timp de zi.

În Debrecen, oraș cu 200.000 de locuitori, compania de transport public a început să reducă de luni frecvența tramvaielor și a troleibuzelor. Toutuși, nu au fost anunțate diponibilizări de personal.

În ceea ce privește jurnaliștii unguri din România, responsabili cu propaganda în Transilvania – presa în limba maghiară, de la 1 ianuarie 2023 vor fi cu două treimi mai puțini.

 

Viktor Orban continuă războiul cu șefii de la UE

 

Între timp, Viktor Orban continuă războiul cu oficialii de la vârful UE, în frunte cu Ursula von der Leyen.

„Să nu ne facem griji pentru cei care trag asupra Ungariei ascunşi în umbră, de undeva din turnurile de pază de la Bruxelles”, a declarat Viktor Orban într-un discurs rostit la Zalaegerszeg, cu ocazia sărbătorii naţionale de comemorare a revoltei din Ungaria împotriva URSS în 1956.

„Ei vor sfârşi acolo unde au sfârşit şi predecesorii lor”, a adăugat Orban, prezicând Uniunii Europene o soartă similară celei a Uniunii Sovietice, care s-a prăbuşit între 1989 şi 1991.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult