- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Vladimir Putin pleacă în Ucraina! În ce zone afectate de război va fi prezent liderul rus

04 Dec, 17:34 • Stefan Simion
Vladimir Putin pleacă în Ucraina, în zonele pe care rușii le-au anexat ilegal în urma războiului. Purtătorul de cuvânt de la Kremlin susține că teritoriile „fac parte din Federația Rusă”.
Vladimir Putin pleacă în Ucraina! În ce zone afectate de război va fi prezent liderul rus

Dacă acum câteva săptămâni au anunțat anexarea ilegală a unor teritorii din Ucraina, rușii continuă să se războiască pentru ceea ce nu este al lor. Acum, Vladimir Putin va vizita teritoriile anexate, însă nu a spus și când se va întâmpla acest lucru, data fiind ținută cât mai departe de public, din motive de securitate.

Vladimir Putin va vizita teritoriile anexate ilegal

Rusia a confirmat că Vladimir Putin are în plan să viziteze teritoriile din Ucraina pe care le-a anexat, chiar dacă a făcut-o în mod ilegal și mai ales pentru că anexarea nu este recunoscută de alte națiuni.

Citește și: Exporturile de cereale din Ucraina, afectate în continuare de război. Ministerul Agriculturii anunță o scădere de 29% în 2023

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Potrivit agenției TASS, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a anunțat că președintele Rusiei va merge în Ucraina, pentru a vizita teritoriile anexate ilegal. Cu toate acestea, nu a spus nimic despre momentul în care acest lucru ar urma să se întâmple.

Se va întâmpla cu siguranță, la timpul potrivit, pentru că fac parte (n.r. teritoriile anexate ilegal) din Federația Rusă”, a transmis Dmitri Peskov.

Pe data de 5 octombrie, Vladimir Putin a semnat decretul de anexare al regiunilor Donețk, Lugansk și Herson și, câteva săptămâni mai târziu, a ordonat retragerea trupelor din Herson. Mai mult decât atât, armata rusă nu mai deține controlul total asupra niciuneia dintre regiuni.

Ai mai putea citi: SUA susține că ritmul războiului din Ucraina a încetinit. Ambele armate s-ar pregăti pentru o ofensivă majoră la primăvară

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult