- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

CEC Bank lanseaza un credit ipotecar, ca alternativa la Prima Casa, cu dobanzi de 5,2% la euro si 8,8% la lei

29 Mar, 16:20 • Redactia DailyBusiness
CEC Bank lanseaza un credit ipotecar pentru investitii imobiliare, in lei si valuta, similar celui prin programul Prima Casa. Campania este destinata persoanelor fizice si este valabila in perioada 4 aprilie - 31 octombrie 2011. Dobanzile sunt de 5,22% la imprumuturile in euro si 8,84% la lei, potrivit bancii.
CEC Bank lanseaza un credit ipotecar, ca alternativa la Prima Casa, cu dobanzi de 5,2% la euro si 8,8% la lei

Institutia financiara a epuizat plafonul alocat in cadrul programului guvernamental Prima Casa, de 6 milioane de euro.

Dobanda se calculeaza ca Robor la 6 luni plus 1,9 puncte procentuale pentru imprumuturile in lei si in cazul creditelor in euro ca suma intre Euribor la 6 luni plus o marja de 4 punte.

Conform bancii, creditele pot fi utilizate pentru achizitionarea de proprietati finalizate, inclusiv terenul aferent acestora. Durata maxima de creditare este de 35 de ani, iar valoarea poate ajunge pana la 100.000 euro sau echivalentul in lei.

Avansul este de minim 10% din credit, iar clientul nu plateste evaluarea imobilului si comision de analiza dosar. Comisionul de administrare credit este de 0,04%, fiind aplicat lunar la soldul curent.

Creditele acordate prin programul Prima Casa au o rata a dobanzii egala cu Euribor (rata solicitata intre principalele banci din zona euro la depozitele pe piata interbancara) la trei luni plus o marja fixa de maxim 4% pe an, la credite in euro, respectiv Robor (rata dobanzii la imprumuturi pe piata interbancara romaneasca) la 3 luni plus maxim 2,5 puncte procentuale. Marja include si nivelul total al comisioanelor percepute de finantator.

Profitul neimpozitat al CEC Bank a crescut in 2010 cu 30,16%, ajungand la 65,13 milioane de lei.