- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

1.000 de euro din partea statului! Tinerii români pot beneficia de suma aceasta „Primul venit, primul servit”

19 Mar, 12:28 • Constantin Cristina
Tinerii români pot primi de la stat câte 1.000 de euro pe care să-i investească la bursă. Statul își dorește să motiveze generațiile viitoare să devină investitori la bursă.
1.000 de euro din partea statului! Tinerii români pot beneficia de suma aceasta „Primul venit, primul servit”

Secretarul de stat Csilla Hegedus a precizat că 20 de mii de tineri vor putea să beneficieze de suma de 1.000 de euro, pentru a-i motiva să devină pe viitor investitori la bursă, a relatat gandul.ro.

Citește și: 2.500 lei de la stat pentru tinerii de peste 18 ani proveniţi din centre de plasament, dacă merg la şcoală sau muncesc. Mai mulţi bani şi pentru cei care au în plasament copii

„Am vrea să facem un proiect combinat în care să fie o parte educațională, respectiv să ajutăm în jur de 20 de mii de tineri să fie investitori la bursă și ne-am gândit – și spun acest lucru în prima vista, e un gând care se va modifica după consultări – să le oferim 1000 de euro ca un grant, dacă ei vor investi 1000 de euro la bursă”, a declarat Csilla Hegedüs, secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Tinerii primesc bani de la stat
Tinerii primesc bani de la stat

Statul îi ajută pe tineri să devină investitori

„Ne-am gândit să fie în termen de patru ani, deci 250 de euro pe an, dar bineînțeles partea de educație și training trebuie să preceadă. Cred că vom contribui semnificativ la creșterea investitorilor care, după ce învață și după ce văd ce se întâmplă la bursă, după aceea, în primul rând, pot să atragă și pe alții. Dar, pe de altă parte, pot să devină investitori din banii lor proprii. Foarte pe scurt, proiectul este lansat. Din 6 martie, se pot depune proiectele. Principiul este primul venit, primul servit”, a mai declarat Csilla Hegedüs, secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Alte articole: VIDEO Gabriela Firea demarează programul de acordare a ajutoarelor de 3.000 de euro pentru fertilizare in vitro