- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

400 de lei de la Primărie, ajutor pentru Crăciun, pentru cetăţenii din categoriile vulnerabile

23 Nov, 12:20 • Stefan Simion
400 de lei de la Primărie. Clujenii cu venituri modeste vor beneficia de un ajutor suplimentar de la Primărie înaintea sărbătorilor de iarnă, în afara ajutoarelor venite de la Guvern.
400 de lei de la Primărie, ajutor pentru Crăciun, pentru cetăţenii din categoriile vulnerabile

400 de lei de la Primărie. Municipalitatea le va oferi acestora vouchere în valoare de 400 de lei. Primăria Cluj-Napoca a dublat cuantumul tichetelor sociale pe suport electronic pentru Programul social „Alimente”. Astfel, peste 7.000 de clujeni beneficiază de sprijinul de 200 de lei pe an pentru achiziția de produse alimentare.

400 de lei de la Primărie, ajutor pentru Crăciun

Nimeni nu este uitat, nimeni nu este abandonat. Sprijin financiar de 400 lei/an pentru familiile și persoanele cu venituri mici în cadrul Programului „Alimente” 2022. Primăria Municipiului Cluj-Napoca a dublat cuantumul tichetelor sociale pe suport electronic în cadrul Programului social «Alimente » de la 200 lei/an/beneficiar la 400 lei/an/beneficiar, după intrarea în vigoare a Hotărârii de Consiliu local a Municipiului Cluj-Napoca nr. 791/2022.

Astfel, pentru cele 7190 de cereri eligibile depuse din aprilie până în 11 octombrie se trimite diferența de 200 lei – pe aceleași carduri (tichete sociale pe suport electronic) eliberate de Primărie și utilizate și în restul anului, iar pentru cele 507 de cereri eligibile depuse din 12 octombrie până în 31 octombrie cardurile vor fi alimentate direct cu suma de 400 lei. Cererile în vederea eliberării de carduri tip tichete sociale pentru 2022 mai pot fi depuse până în ultima zi lucrătoare a lunii, 29 noiembrie”, a anunţat primarul Emil Boc pe Facebook.

Citeste si Seniorii cu pensii de până la 3.000 de lei vor primi ajutoare suplimentare, pe lângă majorările de pensii! Anunț de ultimă oră de la ministrul Muncii

Tichete sociale 2022. Cine beneficiază de carduri

De programul social „Alimente”, disponibil în Cluj, prin care persoanelor din categoriile vulnerabile li se dau 200 de lei pe an, beneficiază următoarele categorii de persoane:

a) persoane cu handicap grav sau accentuat, neinstituționalizate;

b) pensionari, invalizi, veterani, văduve de război, persoane deportate, prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai revoluției, orfani, ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1386 lei/membru de familie;

c) șomeri înregistrați (cu/fără indemnizație de șomaj) ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1.386 lei/membru de familie;

d) beneficiari de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei;

e) victimele traficului de persoane;

f) victimele violenței domestice.

Citeste si Adio insecticide sau erbicide! Fermierii riscă până la 5 ani de închisoare dacă își fac singuri …

Tichetele sociale pe suport electronic din Programul „Alimente” pot fi ridicate din următoarele puncte:

1. Clubul pensionarilor Mănăștur, str. Arinilor, nr. 11

2. Clubul pensionarilor Mărăști, str. Aurel Vlaicu, nr. 3A

3. Clubul pensionarilor Horea, str. Horea, nr. 108

4. Sediul Direcției de Asistență Socială și Medicală, str. Venus FN (intrarea dintre nr. 20-22 – ghișeul nr. 5)

Acest program este susținut din bugetul local al municipiului Cluj-Napoca. Tichetele se acordă o singură dată pe an, în limita sumelor aprobate cu această destinaţie în buget. Tichetele sociale se distribuie se face prin intermediul DASM.

Cardurile au o valabilitate de 4 ani. Suma încărcată poate fi cheltuită pentru produse alimentare în magazinele partenere Up Social direct cu cardul social – pâna la data de 31 decembrie anul curent pentru sumele încărcate în perioada ianuarie-octombrie, respectiv până la 31 martie anul următorul pentru sumele încărcate în perioada noiembrie-decembrie anul curent.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult