- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

9 tone de artificii și alte articole pirotehnice au fost confiscate! Amenzile se ridică la peste 30.000 de lei!

26 Nov, 16:20 • Cornel Ghimeșan
9 tone de articole pirotehnice au fost confiscate de către polițiști, care au aplicat amenzi de peste 30.000 de lei. Controalele au fost făcute pentru a fi verificată respectarea legislației în domeniu.
9 tone de artificii și alte articole pirotehnice au fost confiscate! Amenzile se ridică la peste 30.000 de lei!

9 tone de articole pirotehnice cu o valoare de  122.800 de lei au fost confiscate, iar poliţiştii au aplicat amenzi de 30.215 lei, în urma unor controale derulate pentru verificarea respectării legislaţiei în domeniu, a declarat comisarul-şef Adrian-Nicolae Dinu, directorul Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Alte articole:Produse tradiționale la târgul din curtea Ministerului Agriculturii! Vizitatorii se pot delecta cu tocan, sloi şi pastramă de oaie sau bulz ciobănesc

El a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că, până în prezent, în cadrul iniţiativei „Foc de artificii”, demarate, luni, la nivel naţional, au fost efectuate 92 de acţiuni şi controale, au fost înregistrate 37 de dosare penale în care sunt cercetate 55 de persoane şi au fost constatate peste 50 de infracţiuni.

Articolele pirotehnice ilegale sunt combătute prin proiectul „Foc de artificii”

Adrian-Nicolae Dinu a precizat că activităţile desfăşurate prin acţiunea naţională „Foc de artificii” au scopul de a creşte siguranţa cetăţeanului în prevenirea, identificarea şi combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi utilizarea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă.

9 tone de artificii și alte articole pirotehnice au fost confiscate! Amenzile se ridică la peste 30.000 de lei!
9 tone de artificii și alte articole pirotehnice au fost confiscate! Amenzile se ridică la peste 30.000 de lei!

El a anunţat că demersul se derulează în perioada 21 noiembrie 2022 – 4 ianuarie 2023, iar obiectivele urmărite sunt: prevenirea producerii unor incidente negative, cu consecinţe asupra ordinii şi siguranţei publice sau de altă natură, răniri de persoane, incendii sau distrugere de bunuri, prevenirea, identificarea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul articole pirotehnice, optimizarea cooperării interinstituţionale Poliţie, Inspectorat Teritorial de Muncă, Poliţie de Frontieră, vamă, autorităţi locale şi a schimbului de informaţii între agenţiile de aplicare a legii cu atribuţii în domeniu pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, cunoaşterea şi respectarea legislaţiei în domeniu de către cetăţeni pentru a achiziţiona, deţine şi utiliza exclusiv articole pirotehnice din categoriile celor permise.

Adrian-Nicolae Dinu a adăugat că poliţiştii mai au în vedere conştientizarea cetăţenilor şi a reprezentanţilor societăţilor comerciale autorizate despre riscul utilizării necorespunzătoare, respectiv a comercializării ilegale de articole pirotehnice şi potenţialele riscuri la care se expun.

Citește și: Murăturile făcute în casă sunt la fel de scumpe ca cele din comerț. Românii vor scoate minim 200 de lei din buzunar pentru conservele din cămară

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult