- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

A crescut cererea pentru joburile AI! Sunt puse la bătaie joburi cu salarii de 6.000 de euro de către companiile IT!

02 Dec, 12:03 • Oprea Alina
Cererea pentru joburile IT este din ce în ce mai mare. Inteligența artificială este un fenomen ce a luat amploare și a devenit un domeniu care are nevoie de specialiști!
A crescut cererea pentru joburile AI! Sunt puse la bătaie joburi cu salarii de 6.000 de euro de către companiile IT!

Sunt scoase la bătaie joburi care utilizează inteligența artificială, de către companiile IT, pentru care salariul începe de la 1.800 euro și poate ajunge până la 6.000 euro, potrivit datelor transmise de Bestjobs, la solicitarea Economedia. Majoritatea companiilor din IT caută angajați care să utilizeze inteligența artificială, cum ar fi AI predictiv pentru crearea algoritmilor sau AI generativ în aplicații unde utilizatorii interacționează direct cu algoritmii.

„Astfel, AI-ul devine o componentă esențială a rolului specialiștilor în dezvoltarea de software și analiza datelor. Orice specialist în AI trebuie să posede cunoștințe solide de programare în limbaje precum Python, Java, C++, R etc., pentru a se implica direct în dezvoltarea aplicațiilor de inteligență artificială”, declară Ana Vișian, marketing manager Bestjobs, conform celor Comunicate de Economedia.

„Dacă ne referim la joburi unde se caută candidații cu abilități digitale, care să știe să utilizeze tool-uri AI, ne așteptăm ca cererea de astfel de specialiști să crească pe măsură ce piața va dezvolta noi tool-uri și va integra tehnologia inteligentă în tot mai multe domenii.

Printre rolurile care vor continua să fie foarte căutate, se numără Machine Learning Engineers, Analiști de date, Ingineri Big Data, Software Architects dar și poziții de moderatori a conținutului generat de AI”, a adăugat aceasta, potrivit sursei citate.

Ai putea fi interesat și de:Mika, primul CEO robot cu inteligență artificială. Conduce o fabrică de băuturi alcoolic

Cerere mare pentru job cu AI
Cerere mare pentru job cu AI

Joburile care au venitul de până la 6.000 de euro

Python Developer – 2.600 – 4.400 euro
Machine Software Engineer C++ – 1.800 – 2.100 euro
Senior Data Engineer – 5.800 – 6.600 euro
Software Architect 2.200 – 4000 euro

Procesul de AI este folosit și în procesul de recrutare

Una dintre principalele utilizări a tehnologiei AI în procesul de recrutare o reprezintă generarea anunțurilor de angajare, conform celor Comunicate de platforma online de joburi. Mai mult decât atât, mai mult de două treimi dintre recrutori au recunoscut faptul că platformele de AI au fost utilizate în acest proces, iar această abilitate este tot mai căutată în rândul candidaților.

„Peste 74% dintre anunțurile de pe platformă sunt create cu ajutorul sugestiilor date de AI, ceea ce duce la o mai bună înțelegere din partea candidaților a profilului căutat de către angajatori și, implicit, la aplicări mai relevante pentru companii. Companiile vin din domenii diverse, de la retail, banking, IT/Telecom, logistică, producție, inginerie, marketing”, conform reprezentanților Bestjobs, potrivit sursei citate.

Ai putea fi interesat și de: Inteligența artificială va înlocui 300 de milioane de locuri de muncă! Bill Gates a declarat că o săptămână de lucru va fi de doar trei zile în viitor