- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Abonamente la sala de fitness, neimpozabile şi deductibile, pentru angajaţi. Legea a fost semnată de Klaus Iohannis

11 Jan, 13:30 • Cornel Ghimeșan
Firmele vor putea să le ofere angajaților abonamente la sala de fitness, dar şi programe de recuperare medicală ,care vor fi neimpozabile şi deductibile în limita a 400 euro / an pe fiecare angajat, conform unei legi promulgate de Klaus Iohannis şi care urmează a fi publicată în Monitorul Oficial.
Abonamente la sala de fitness, neimpozabile şi deductibile, pentru angajaţi. Legea a fost semnată de Klaus Iohannis

Abonamente la sala de fitness, neimpozabile şi deductibile, pentru angajaţi. Inițiativa legislativă a fost propusă de parlamentarul PSD Alfred Simonis și de mai mulți parlamentari USR, printre care Claudiu Năsui, Dan Barna şi Anca Dragu. Potrivit deputatului USR,Claudiu Năsui, proiectul permite angajatorilor să îşi deducă aceste cheltuieli în limita a 400 de euro pe an /angajat.

Mai exact, este vorba despre codurile CAEN 9311 – Activități ale bazelor sportive, 9312 – Activități ale cluburilor sportive şi 9313 – Activități ale centrelor de fitness. De asemenea, se aplică la fel și pentru PFA, tot în limita a 400 euro / an. Nota de fundamentare vorbea despre faptul că astfel va fi îmbunătățită performanța la locul de muncă, vor crește industriile conexe celor de facilități sportive și sănătate, crearea de noi locuri de muncă.

Citeşte şi: Senatorii au adoptat un nou proiect! Se dublează concediul pentru o categorie de români

Camera Deputaților a votat pe 13 decembrie un nou proiect de lege benefic pentru români. Este vorba despre documentul legislativ care completează Codul fiscal, iniţiat de USR și PSD, și care prevede că abonamentele la sălile de fitness acordate angajaților ar putea fi deduse de firme. Banii oferiți vor fi în limita echivalentului în lei a 400 euro anual pentru fiecare persoană. Au fost înregistrate 260 de voturi „pentru”, opt „împotrivă” şi trei abţineri. Potrivit proiectului de lege, este deductibilă „contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilităților sportive în vederea practicării sportului și educației fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale căror activități sunt încadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, precum și contravaloarea abonamentelor.

Abonamentul este conceput pentru servicii furnizate angajatului și / sau oricărei persoane aflate în întreținerea sa, așa cum este definită la art. 77 alin. (3), în limita aceluiași plafon, indiferent de numărul de persoane, se arată în proiectul adoptat de Parlament.

Citeşte şi: Grilele de salarizare în învățământ se modifică! Nicolae Ciucă: „Alocăm Educației pentru anul următor cea mai mare sumă din ultimii 30 de ani”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult