- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Absolvenții de facultăți și licee nu mai sunt interesați să se înscrie la șomaj. Care este motivul

06 Dec, 20:46 • Cornel Ghimeșan
Absolvenții de liceu sau facultate nu mai sunt interesați să se înscrie la șomaj, deoarece primesc foarte puțini bani. Conducerea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din Neamț spune că legislația în domeniu nu este actualizată.
Absolvenții de facultăți și licee nu mai sunt interesați să se înscrie la șomaj. Care este motivul

Un absolvent de liceu sau de facultate primește de la stat un ajutor financiar de aproape 300 de lei. De la un an la altul scade numărul celor care trec pragul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț.

Te-ar putea interesa și Bani în plus pentru studenți! Tinerii pot obține un credit de până la 75.000 lei

 „Având în vedere acest indicator foarte mic care abia acum a început un mecanism de indexare și a ajuns la 598 lei. Ajutoarele de şomaj sunt foarte mici.

Deci, suntem singura țară europeană în care pierderea de venit a unui om care s-a asigurat pentru șomaj este dramatică. Asta înseamnă pe șleau că sistemul de asigurări de șomaj în România public nu funcționează”, a spus Adrian Chirilă, potrivit InfoFinanciar.

Motivul absolvenților

Absolvenții de liceu sau facultate nu mai sunt foarte interesați să se înscrie la șomaj, deoarece nu primesc prea mulți bani. Conducerea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din Neamț susține că legislația în domeniu nu este actualizată.

Astfel, conform legislației absolvenții de liceu sau de facultate pot beneficia de indemnizație de șomaj dacă se înregistrează la agenție în 60 de zile de la terminarea cursurilor.

Citește și Bani de sărbători pentru milioane de români. Când sunt virate sumele pe card

Aceștia trebuie să aibă cel puțin vârsta de 16 ani, iar indemnizația de șomaj se acordă pentru o perioadă de șase luni și reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă în vigoare.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult