- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Acțiunile Nestle în scădere. Cum afectează medicamentul Wegovy vânzările

08 Oct, 17:38 • Oprea Alina
Medicamentul pentru slăbit Wegovy provoacă tensiuni pentru Nestle. Acțiunile sale au scăzut cel mai mult din ultimii doi ani
Acțiunile Nestle în scădere. Cum afectează medicamentul Wegovy vânzările

În decursul zilei de vineri, acțiunile Nestle s-au aflat sub presiune din cauza medicamentului Wegovy, care este pentru slăbit. Acest medicament pare că are un succes impresionant, iar acesta ar putea produce reducerea cheltuielilor pentru alimente ale oamenilor.

Vezi mai multe despre: Criza de medicamente pentru boli cronice și alergii pune stăpânire pe România. Rafturile farmaciilor sunt goale. Măsurile luate de autorități

S-au efectuat niște statistici care au arătat scăderea cu 2% a acțiunilor Nestle, dar și producătorului ciocolatei KitKat. Acesta este cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani, potrivit celor de la News.ro, conform celor furnizate de Profit.ro.

Hidroelectrica

Nu doar Nestle este afectat

Subiectul scăderii acțiunilor a rămas nediscutate din partea celor de la Nestle, întrucât nu s-a dorit comentarea acestei scăderi. Nu doar Nestle nu a avut de suferit din cauza acestui medicament, dar și acțiunile Danone și Unilever au scăzut cu aproximativ 1,5%, respectiv 2%.

”Cred că declinul vine după comentariile Walmart cu privire la impactul medicamentului pentru pierderea de greutate asupra consumatorilor, poate vor cumpăra mai  puțin.”, a comunicat Jon Cox pentru acțiunile Kepler Cheuvreux, conform Profit.ro.

John Furner, directorul general al diviziei americane Walmart, a declarat că acest medicament de slăbit este consumat de către populație și se cunoaște acest fapt, deoarece s-au redus cheltuielile pentru alimente, conform unor statistici efectuate de către acesta. John Cox vine în propria apărare morală și psihică și subliniază ca nu vor exista riscuri substanțiale pe termen lung.

Bruno Monteyene a observat și comunicat despre acest fenomen al medicamentului Wegovy.

”Danone vinde apă, lapte praf pentru copii și iaurt: nu sunt sigur cum ar fi acestea afectate negativ de GLP1 / Wegovy?”, a declarat acesta făcând referire la o clasa mai largă de medicamente, potrivit Profit.ro.

Riscuri limitate?

Deși ceilalți directori se văd amenințati de acest medicament, analiștii de la Vontobel au o perspectiva diferită îndreptată înspre aceasta situație.

“Vedem unele riscuri potențiale în unele dintre categoriile de produse ale companiei, cum ar fi alimentele congelate în SUA sau cofetăriile, dar mai puțin în celelalte categorii cheie, cum ar fi cafeaua, hrana pentru animale de companie, nutriția sugarilor, produsele culinare, apa sau Nestlé Health Science.”, au declarat aceștia, conform Profit.ro.

Vezi mai multe despre: Se apropie criza? Prețurile cresc de la lună la lună. Zahărul, ouăle și medicamentele, în topul scumpirilor