- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Activitățile băncilor din România ar putea fi diminuate sau chiar vândute. Anunțul noului director general al Societe Generale. BRD este pe listă

04 Aug, 10:33 • Lupu Alexandra
Noul CEO al Societe Generale trage un semnal de alarmă. Unele afaceri ale băncii vor fi diminuate sau chiar vândute. BRD este vizată.
Activitățile băncilor din România ar putea fi diminuate sau chiar vândute. Anunțul noului director general al Societe Generale. BRD este pe listă

Noul director general al grupului bancar francez Societe Generale SA, Slawomir Krupa, a avertizat că este posibil ca unele activități ale băncilor din țară să fie diminuate și chiar vândute, informează economica.net. Totul s-ar putea întâmpla în cadrul unei strategii care va fi prezentată luna viitoare.

Ce se va întâmpla la BRD

Slawomir Krupa a declarat că toate liniile de activitate ale Societe Generale „trebuie să aibă sens din perspectiva creării de valoare pe termen lung”, atunci când a fost întrebat despre posibile vânzări, la o întâlnire cu analiștii. Noul director general al companiei a afirmat că o cerință pe care activitățile de business din portofoliu trebuie să le îndeplinească se referă la atingerea unui cost al capitalului propriu.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: BRD refuză simularea pentru un credit ipotecar propus de ANPC. Instituția bancară: matematic nu este posibil

„Atingerea unui cost al capitalului propriu, în mod sustenabil, este o cerinţă de bază pe care activităţile de business din portofoliul nostru trebuie să o îndeplinească”, a mai spus Krupa.

Noul CEO al Societe Generale nu a precizat care sunt afacerile care nu îndeplinesc la momentul actual standardul. Analistul care i-a adresat întrebarea a menționat însă prezența companiei în Africa și România.

Declarațiile lui Krupa oferă mai multe informații despre strategia pe care ar urma să o prezinte în data de 18 septembrie. El a fost numit în postul de CEO la sfârșitul lunii mai. Anterior, noul director general al companiei a spus că vrea să îmbunătățească procesul de alocare a capitalului.

În tot acest timp, președintele băncii, Lorenzo Bini Smaghi, a spus că vrea ca Krupa să îmbunătățească prețul acțiunilor Societe Generale, care a înregistrat cele mai slabe performanțe după criza financiară, în comparație cu toate marile bănci franceze.

BRD
BRD

Societe Generale a finalizat acorduri care au vizat vânzarea a patru dintre subsidiarele din Africa, în ultimele luni, și de asemenea, a cincea subsidiară este pusă sub revizuire. Krupa a mai sugerat că noua strategie va avea în vedere și diferite măsuri pentru a reduce costurile companiilor.

„Încercăm deja să facem tot ce putem pentru a ţine sub control impactul inflaţiei, să ţinem sub control baza noastră de costuri, însă răspunsuri mai ample vor veni în septembrie. Însă dacă întrebarea este există loc pentru o mai mare eficienţă? răspunsul este da”, a spus Slawomir Krupa.

BRD face parte din grupul Societe Generale în România. Compania are 117.000 de angajați în 66 de țări și 25 milioane de clienți la nivel mondial. BRD – Group Societe Generale operează o rețea de 441 unități și este cea de-a treia cea mai mare bancă din piața locală.

Citește și despre următorul subiect: Vești bune pentru Pilonul II de pensii al BRD. Valoarea fondurilor a crescut. Cifrele tind să fie din ce în ce mai mari