- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Adio țigări dacă te-ai născut după 1 ianuarie 2029! Unde a fost luată decizia ca tutunul să fie interzis

04 Feb, 08:50 • Cornel Ghimeșan
Dacă te-ai născut după 1 ianuarie 2009 poți să îți iei adio de la țigări în Marea Britanie. Guvernul de la Londra vrea să interzică persoanelor născute începând cu această dată să cumpere tutun în timpul vieții lor.
Adio țigări dacă te-ai născut după 1 ianuarie 2029! Unde a fost luată decizia ca tutunul să fie interzis

Adio țigări dacă te-ai născut după 1 ianuarie 2029! Mai mult, autoritățile din Marea Britanie vor să interzică țigările electronice care sunt tot mai utilizare de minori, în ultima perioadă, potrivit cancan.ro. 

Citește și Scumpiri masive ale țigărilor din 11 ianuarie! Fumătorii au parte de vești proaste

Adio țigări dacă te-ai născut după 1 ianuarie 2029!

Aceste măsuri considerate de foarte multe persoane ca fiind extrem de radicale fac parte dintr-o strategie a guvernului britanic de a combate numărul tot mai mare de tineri care încep să fumeze de la vârste fragede.

Recent, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) le-a solicitat tuturor guvernelor să interzică țigările electronice. Se pare că Marea Britanie este printre primele țări care se conformează recomandării OMS, iar acest tip de țigări vor fi interzise prin  intermediul unui pachet de măsuri care va fi anunțat de premierul britanic Rishi Sunak.

De asemenea, autoritățile de la Londra au în vedere și alte măsuri pentru a preveni apariția acestui viciu în rândul tinerilor.

În Marea Britanie, numărul tinerilor între 11 și 17 ani care vapează a crescut cu 4% față de 2020, potrivit organizației britanice Action on Smoking and Health. Pentru a combate acest fenomen, guvernul britanic vrea să interzică țigările electronice de unică folosință și să impună o lege care să-i împiedice pe adolescenți să cumpere tutun.

Studiile arată că aproximativ 9% dintre elevii englezi cu vârste între 11 și 15 ani folosesc, în prezent, țigări electronice cu diferite arome. Având în vedere că numărul acestora s-a dublat în ultimii trei ani situația este îngrijorătoare.

În plus, profesorii spun că au observat că elevii care folosesc dispozitivele de vaping de unică folosință au dificultăți în a se concentra la lecții. Astfel, noua legislație o să aducă restricții privind aromele utilizate de țigările electronice și reguli stricte privind ambalarea și comercializarea.

Mai exact, conform noilor reglementări, vor exista restricții asupra aromelor, dar și o cerință ca țigările să fie ambalate simplu și vor trebui făcute modificări legate de modul în care țigările electronice vor fi prezentate, pentru a fi mai puțin atrăgătoare pentru copii.

„Alături de angajamentul nostru de a împiedica persoanele care împlinesc anul acesta 15 ani și pe cele mai tinere să cumpere legal țigări, aceste modificări vor lăsa o moștenire durabilă, protejând sănătatea copiilor noștri pe termen lung”, a declarat premierul britanic Rishi Sunak.

Încă din luna octombrie a anului trecut, premierul britanic a anunțat că are în plan aprobarea unei legi care ar interzice persoanelor născute începând cu 1 ianuarie 2009 să cumpere tutun în timpul vieții lor.

Citește și Lista produselor care se vor scumpi de la 1 ianuarie 2024. Țigările și sucurile, printre cele mai afectate

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult