- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Adrian Năstase începe un „război” cu brandurile olandeze de pe piața românească.

10 Oct, 13:56 • Cornel Ghimeșan
Fostul prim-ministru, Adrian Năstase, reacționează dur în contextul aderării României la Schengen. Politicianul vrea să boicoteze brandurile olandeze de pe piața românească până când România va primi votul pozitiv de la Amsterdam.
Adrian Năstase începe un „război” cu brandurile olandeze de pe piața românească.

Adian Năstase, fostul premier, a anunțat că a decis, alături de familia lui, să boicteze toate produsele olandeze prezente în România. Este vorba, în linii mari, de cele ale grupului olandez ING Bank și lanțului de supermarket-uri Mega Image, parte din grupul olandezo-belgian Ahold Delhaize. Anunțul lui vine în contextul în care, în acest moment aderarea României la Spațiul Schengen este blocată chiar de Olanda.

Alte articole: Băsescu:„Europa trece printr-o criză majoră de securitate și o criză majoră energetică. De ce am ajuns aici? Ne-am limitat la sancțiuni fără niciun efect pentru Rusia.

Adrian Năstase a explicat că atât el, cât și familia sa vor boicota ING Bank și lanțurile de magazine Mega-Image. Fostul prim-ministru s-a hotărât să facă acest pas spunând că Olanda a tărăgănat timp de 11 ani aderarea României la Spațiul Schengen. Fostul ministru a accentuat faptul că România a îndeplinit toate condițiile impuse pentru a deveni membră, iar Olanda amână în mod nejustificat.

Adrian Năstase atac dur și la adresa președintelui Klaus Iohannis

Adrian Năstase începe un „război” cu brandurile olandeze de pe piața românească.
Adrian Năstase începe un „război” cu brandurile olandeze de pe piața românească.

De asemenea, Năstase i-a asemănat pe acei parlamentari care se opun aderării cu „liliecii sau gândăceii care blochează importante proiecte de infrastructura din România”. Totodată, politicianul a mai adăugat că acești politicieni care afirmă ca sunt preocupați că există corupție în țara noastră și de aceea sunt împotriva intrării în Schengen ar putea să fie, în fapt, „doar intermediari ai altor interese”.  Adrian Năstase a continuat prin a spune că dacă autoritățile olandeze se gândesc că există corupție în țara noastră, nu au niciun motiv ca firmele olandeze să fie primul investitor străin din România cu un profit de peste 10 miliarde de euro.

 „De ce acceptă ca o bancă olandeză – ING – să facă profituri de sute de milioane de euro în România? Salariile acestor parlamentari nu sunt, astfel, plătite prin complicitate la acte de corupție?”, sublinia Adian Năstase

Nici președintele României, Klaus Iohannis,  nu a scăpat de criticile lui Adrian Năstase. Acesta a spus că șeful statului nu a reacționat timp de un mandat și jumătate față de blocarea aderării României. În plus, Năstase a mai adăugat că Iohannis ar avea nevoie de votul olandezilor pentru „proiectul sau viitor – la NATO sau la UE. Din România nu cred că îl mai bagă cineva în seamă”.

Citește și: Marcel Ciolacu: „Am supărat fermierii români ca să dăm prioritate cerealelor ucrainene. E trădare”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult