- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Afacerile din comerțul cu mașini au crescut cu 5,4% în primele zece luni. Cu ce procent s-au majorat serviciile de piață

15 Dec, 13:21 • Cassano Sabrina
Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut cu cu 5,4%, în primele 10 luni. S-a majorat, de asemenea și volumul cifrei de afaceri in serviciile de piaţă prestate populaţiei care a urcat cu 27,3%, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică.
Afacerile din comerțul cu mașini au crescut cu 5,4% în primele zece luni. Cu ce procent s-au majorat serviciile de piață

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut cu cu 5,4%, în primele 10 luni.

Mai exact, în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2022 comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2021, avansul volumului cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a fost generat de creşterea cifrei de afaceri la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+6,8%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+6,1%), comerţul cu autovehicule (+5,8%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+1,6%).

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete din octombrie 2022 comparativ septembrie 2022

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna octombrie 2022, comparativ cu luna precedentă, înregistrează o creștere cu 0,9%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+2,2%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+0,5%). S-au înregistrat scăderi și la comerțul cu biciclete piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (- 4,2%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-2,9%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2022, a înregistrat o creştere cu 11,3% faţă de luna octombrie 2021.

Citește și : Enel a semnat cu grecii și pleacă oficial din România. Ce se va întâmpla cu facturile românilor, din 2023

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna octombrie 2022, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 2,2%, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-4,9%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-1,8%) şi la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-0,5%). Creşteri s-au înregistrat la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+5,5%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+2,2%).

Citește și : Lovitură pentru românii care călătoresc cu Ryanair! În 2023, compania va face schimbări majore

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2022, faţă de luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 6%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna octombrie 2022, a înregistrat o cifră de afaceri cu 32,1% mai mare comparativ cu luna octombrie 2021, datorită creşterilor înregistrate la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+54,2%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+34,9%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+30,7%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+18,3%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+13,4%).