- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru români. Simona Bucura Oprescu: „Se pot face intervenții de sprijin pentru diferite tipuri de comunități”

25 Oct, 21:33 • Bumbeneci Diana
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu: Sunt două documente menite să sprijine eforturile Guvernului. Sunt vești bune pentru români.
Vești bune pentru români. Simona Bucura Oprescu: „Se pot face intervenții de sprijin pentru diferite tipuri de comunități”

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a participat astăzi la Conferința GAL-urilor (Grupuri de Acțiune Locală) urbane din România care s-a desfășurat la Palatul Parlamentului. La acest eveniment s-au purtat discuții despre bunele practici la nivel local.

Simona Bucura-Oprescu și-a arătat întregul sprijin pentru GAL-uri și actorii implicați în proiecte de incluziune socială și reducerea sărăciei. Așadar, sunt promise proiecte de sprijin pentru români.

Vezi și: Credite cu dobândă 0 pentru o categorie de români. Statul achită integral dobânda

Ce a declarat Simona Bucura-Oprescu:

 Simona Bucura Oprescu
Simona Bucura Oprescu

„Instrumente utile din această perspectivă reprezintă Atlasul Zonelor Marginalizate Urbane și Atlasul Zonelor Marginalizate Rurale pe care Ministerul Muncii și Solidarității Sociale le-a realizat în parteneriat cu Banca Mondială.

Sunt două documente menite să sprijine eforturile Guvernului în cadrul Strategiei naționale privind incluziunea socială şi reducerea sărăciei.

Atlasul este de un real folos și partenerilor unităților administrativ-teritoriale, precum Asociațiile de dezvoltare intercomunitară și Grupurile Locale de Acțiune. Cu ajutorul acestuia se pot face intervenții de sprijin pentru diferite tipuri de comunități (marginalizate sau cu un nivel scăzut al dezvoltării).

Felicit GAL-urile și actorii implicați care reușesc să desfășoare proiecte de succes pentru creșterea calității vieții în comunități. Lucrăm împreună pentru dezvoltare durabilă!‘”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Grupurile de Acțiune Locală Urbane au reușit să atragă bani europeni pentru a revitaliza zone urbane în care trăiesc peste 200.000 de români. Sunt români aflați în risc de excluziune socială și de sărăcie cărora intervenția unor oameni inimoși și dedicați le-a schimbat viețile.

Au fost construite centre medico-sociale, cantine sociale, grădinițe, centre de afaceri sociale, s-au reabilitat străzi, utilități și școli.

Vezi și: VIDEO EXCLUSIV: Ali Gheorghe, bătrânul de 77 de ani care trăiește vânzând cărți la colț de stradă, în Ghencea. „Am un ajutor social de 170 de lei. Cum poți să trăiești așa?”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult