- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ajutor financiar pentru Turcia și Siria din partea României, în urma dezastrului făcut de cutremur

20 Mar, 23:06 • Constantin Cristina
Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, a anunțat un nou ajutor financiar pentru Turcia și Siria, după ce au fost grav afectate de cutremurul din 6 februarie.
Ajutor financiar pentru Turcia și Siria din partea României, în urma dezastrului făcut de cutremur

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a anunțat, luni, la Conferința internațională a donatorilor, că România va oferi un nou sprijin pentru populațiile din Turcia și Siria care au fost lovite de cutremurul puternic din data de 6 februarie, a arătat Antena 3 CNN.

Citește și: Anunțul zilei! Vine un nou ajutor de la stat. Românii sunt feriți de pericolul cutremurelor

Ajutorul financiar din partea României 

România va contribui cu suma de 600.000 de euro care merg spre asistență umanitară, împărțită în mod egal în beneficiul populațiilor din cele două state, precum și 700.000 de euro pentru sprijinirea eforturilor de redresare rapidă din Turcia, conform unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

ajutor financiar din partea României
ajutor financiar din partea României

Sprijinul oferit de România pentru asistența umanitară constă în 43 de tone de echipamente de cazarmament, haine, alimente și peste 10 tone de medicamente și materiale sanitare de primă necesitate care au fost distribuite populației siriene din toate zonele afectate de cutremur.

Ministrul amintește în cadrul conferinței, organizată de Comisia Europeană și Președinția suedeză a Consiliului UE, faptul că România a fost primul stat membru UE care a acordat asistență prin trimiterea echipajelor de salvare și căutare în teren, dar și a echipelor medicale, prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al UE.

La reuniune, ministrul afacerilor externe al Republicii Turcia, Mevlut Çavuşoğlu, a ținut să mulțumească pentru susținerea promptă a României în urma dezastrului provocat de cutremur, a precizat sursa citată.

Alte articole: Guvernul a aprobat ajutorul special pentru Siria. A fost publicată lista ajutoarelor trimise de români